Suomen liigaseuran tilanne: karsinnat siirtyvät muualle yo-kirjoitusten tieltä

Savo Volley kukisti maanantaina lentopallon Mestaruusliigan runkosarjassa viimeiseksi sijoittuvan Vantaan Ducksin vieraissa 3–0 ja otti tukevan askeleen kohti puolivälierien kotietua.

Ducks sen sijaan pelaa joko Hurmosta tai TuTo Volleytä vastaan putoamiskarsinnoissa. Otteluparin häviäjä karsii liigapaikasta ykkössarjan mestaria vastaan.

Kokenut yleispelaaja Marko Määttänen oli mukana karsinnoissa jo keväällä 2016, kun vain neljä voittoa runkosarjassa ottanut Korson Veto piti sarjapaikkansa kaadettuaan Maaningan Mahdin.

Hänellä on menossa jo kymmenes kausi, tosin kaudella 2018–19 Määttänen pelasi vain yhden ottelun.

– Pelasin sen kauden ykkössarjaa Karhulan Veikoissa. Se oli riittävän lähellä Kouvolaa, missä tyttöystäväni asui. Toinen syy oli saada paljon peliaikaa, Määttänen selvittää.

Espoosta Vantaalle

Määttänen on koko ajan asunut Espoossa.

– Tyttöystävällä on hyvä työ Espoossa, eikä minulla ole halua pelata kuin Ducksissa. Joskus aiemmin on tullut joitain kyselyjä muualta, Määttänen sanoo.

Määttänen on valmistunut tradenomiksi ja tekee töitä kaupan alalla. Lentopallo on aina ollut ykköslaji.

– Molemmat vanhempani harrastivat lajia. Kun vartuin aikuiseksi, niin menin lähimpään seuraan eli Korson Vetoon, Määttänen selvittää.

Pikkuveli Miro pelasi 188 liigaottelua vuosina 2014-20. Hän pelasi neljä kautta Ducksissa ja kaksi Savo Volleyssä. Hän on todennäköisesti lopettanut jo uransa.

Miro oli nuorena myös lupaava keihäänheittäjä. Hän voitti nuorten SM-kultaa alle 20- ja alle 18-vuotiaiden sarjassa.

Markon liigaennätys on 21 pistettä ottelussa Savo Volleytä vastaan maaliskuussa 2020. Kausi 2019–20 on ollut Marko Määttäsen tehokkain kausi. Tällä kaudella hänen paras saldonsa on 18 pistettä.

– Karsinnat joudumme pelaamaan muualla kuin omassa hallissa. Se on varattu yo-kirjoituksille maaliskuussa. Tilanne on tuttu aiemmiltakin kausilta, Määttänen harmittelee.

Lue myös:

    Uusimmat