Mainos

Suomen lähettiläs Macronin EU-ideoista: "Täytyy aina muistaa realismi"

Visiot ja toiveet Euroopan unionista lentävät nyt korkealla. Ranskan presidentti Emmanuel Macron heitti tiistaina ilmoille hengästyttävän määrän ehdotuksia aina uusista sotilasjoukoista yhteisiin verotuloihin ja valtiovarainministeriin.

Syyskuun alussa Suomen EU-suurlähettiläänä aloittanut Marja Rislakki kuuntelee visioita jalat maassa.

– On hyvä, että visioita tuodaan esille, sillä niitä aina tarvitaan. Mutta sitten täytyy aina muistaa myös realismi, Rislakki sanoo Brysselissä.

EU-maiden pitäisi hänen mielestään toteuttaa jo sovitut uudistukset ja edetä askel askeleelta. Vasta sen jälkeen on hänen mielestään aika pohtia, halutaanko yhteistyötä yhä tiivistää.

– Meitä on kuitenkin 27 jäsenmaata, ja pöydällä on hyvin paljon isoja tärkeitä asioita, jotka on hyvä ensin viedä eteenpäin.

Macronia kuullaan myös Virossa

EU-maiden päämiehille ja -naisille tulee jo torstaina Tallinnassa ensimmäinen mahdollisuus makustella ilmaan heitettyjä EU-ideoita yhdessä.

Tiettävästi Macroninkin toiveesta EU-johtajat käyttävät epävirallisen huippukokouksen ensimmäisen illan keskusteluun tulevaisuudesta.

Myös Britannian pääministeri Theresa May on kutsuttu illalliselle, mutta nähtäväksi jää, miten hän osallistuu keskusteluun.

– Jokainen päämies voi siellä tuoda omia ajatuksiaan esille. Uskoisin, että presidentti Macron myöskin kertoo vähän tarkemmin mitä hänen ajatustensa taustalla on, Rislakki ennakoi.

Suomen hallitus on luvannut linjata kantojaan euroehdotuksiin syksyn aikana. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.