Suomen kuuluisinta kolmoismurhaajaa ei vangittu – tuoreimmat varkausepäilyt eivät riittäneet viemään telkien taa

Aiemmin Juha Valjakkalana ja Nikita Fouganthinena tunnettu ja nykyään Nikita Bergenströminä esiintyvä entinen kolmoismurhaaja vältti tutkintavankeuden viime keskiviikkona.

Kolmoismurha ja lukuisat pakomatkat: Kooste Valjakkalan rikoshistoriasta 3:10

Bergenströmiä vaadittiin vangittavaksi kolmesta varkaudesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta oikeus hylkäsi poliisin tekemän vangitsemisvaatimuksen.

Epäillyt varkaudet tapahtuivat uutenavuotena ja sen jälkeen Helsingissä, ja liikennerikokset tammikuun puolivälissä Askolassa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Lehden tietojen mukaan Bergenströmiä epäillään ravintolamurroista, joissa hän olisi pääasiassa tavoitellut itselleen alkoholijuomia. Tuorein rikoksista olisi tapahtunut 20. tammikuuta Helsingissä ravintola Kaisaniemessä.

Bergenströmillä on pitkä rikoshistoria, joista tunnetuin on kuitenkin 1980-luvulla Ruotsissa tapahtunut perheen kolmoismurha. Vapauduttuaan hän on syyllistynyt lievempiin rikoksiin, ja pakoillut poliisia. Muutaman vuoden takainen pakoreissu oli Ruotsissa etusivun uutinen.

Otsikkoa muutettu 25.1. kello 10.48: Kyse on vasta varkausepäilyistä, ei varkauksista.

Lue myös:

    Uusimmat