Mainos

Suomen Kulttuurirahasto jakoi yli 18 miljoonaa apurahoina

Suomen Kulttuurirahaston apurahoja haki tänä vuonna lähes 7700 hakijaa. Apuraha myönnettiin vajaalle kuudesosalle hakijoista.

Suomen Kulttuurirahasto jakoi tänä vuonna apurahoja 18,5 miljoonaa euroa 1320 saajalle. Kulttuurirahaston vuosijuhlassa Finlandia-talossa julkistettiin myös rahaston kaikkien aikojen suurin hanke . Sen kautta ohjataan seuraavien kolmen vuoden aikana 3,5 miljoonaa euroa kuntien kirjastojen kirjahankintoihin.

Kulttuurirahaston 30 000 euron palkinnot annettiin professori Martti Koskenniemelle, keraamikko Kristina Riskalle sekä professori Rauno Ruuhijärvelle. Professori Koskenniemi palkittiin työstään kansainvälisen oikeuden tutkimuksen parissa. Hän on soveltanut tutkimukseen filosofian ja aatehistorian perspektiivejä. Koskenniemi on myös toiminut kansainvälisissä tehtävissä ja edistänyt ihmisoikeustutkimusta kriisitilanteissa.

Kristina Riska on kansainvälisesti tunnustettu taiteilija. Hänen uniikkiteoksiaan ovat esimerkiksi Suomen Washingtonin suurlähetystön seitsemän ruukun ryhmä. Muotoilijana hänet tunnetaan muun muassa KoKo-astiastosta.

Professori Ruuhijärvi tunnetaan suomalaisen luonnonsuojelutyön suunnannäyttäjänä. Hän on toiminut muun muassa Lammin biologisen aseman johtajana yli 30 vuotta ja Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtajana vuosina 1978-90.

Hakemukset lisääntyivät selvästi

Apurahahakemuksia saapui kulttuurirahastoon lähes 7700 eli yli 600 hakemusta viimevuotista enemmän. Jakosumma nousi 18,5 miljoonaan euroon, mutta saajien määrä on lähes sama kuin viime vuonna. Tavoitteen mukaan rahasto pystyi nostamaan apurahan keskisuuruutta, joka on nyt noin 13 100 euroa.

Yli kaksi kolmannesta apurahoista oli henkilökohtaisia, loput kohdistuivat yhteisöille ja työryhmille. Yli 50 000 euron apurahoja myönnettiin 22 suurehkolle hankkeelle. Suomen valokuvataiteen museon säätiö sai 200 000 euroa jatkorahoitusta Uuden Suomen negatiiviarkiston digitalisoimiseen. Pietari-Säätiölle myönnettiin niin ikään 200 000 euroa Pietarin Suomi-talon saneeraustyöhön.

Uutena tukimuotona myönnettiin kaksi apurahaa kaksivuotisiin tieteen työpajoihin. Apurahan vuotuinen suuruus on 100 000 euroa. Professori Johan G. Erikssonin ja professori Katri Räikkösen työpajassa tutkitaan terveen vanhenemisen edellytyksiä. Professori Atte Korholan vetämä työpaja kokoaa tutkijoita yhdistämään tietoa eri tekijöiden vaikutuksesta ilmastonmuutokseen.

Hakemuksetta myönnettiin Reko Lundanin muistoapurahana 20 000 euroa Vailla vakinaista asuntoa ry:lle Sällikoti-projektin tukemiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.