Suomen kesäfestivaalit ovat rilluttelua, rakkautta ja roskia

Festivaalit ovat parin kuukauden kesästä tottumaan nauttineiden suomalaisten kesän kohokohtia. Mitä kaikkea festivaaleilla sitten tapahtuu? Provinssirock sen paljastaa.

Festivaaleilla näkee tuoreita, himojensa vallassa olevia pareja kaikkialla. Oli se sitten alkoholi, lempeä kesä tai rämisevä rock, joka saa ihmiset vapautumaan, niin parinmuodostusta tuntuu tapahtuvan miltei jokaisessa teltassa.

Nuori lempi roihuaa iltojen pimetessä viimeisten keikkojen valoissa ja herrasmiehet tarjoutuvat lämmittämään liian vähin vaattein varustautuneita daamejaan. Näinkö helppoa se on?

Rakkautta

Helsingistä Seinäjoelle Törnävänsaarelle Provinssirock-festivaaleille saapunut Anselmi, 28, on kaveriporukkansa mielestä kova naistenmies. Vaikka Anselmi kertookin olevansa rauhoittunut ja vakiintunut, on hänellä silti aikaa jakaa muutama vinkki festivaalirakkautta etsiville.

– Ole mukava, hervoton ja itsevarma. Välillä saa vilautellakin – se toimii!, mies letkauttaa pilke silmäkulmassa. Paikalle saapunut tyttöystävä luo pitkän katseen poikaystäväänsä ja nauraa. Pariskunta paljastaa, ettei suhteen säännöt ole niin kireällä kuin tavanomaisilla pariskunnilla, sillä esimerkiksi festivaaleilla metsästetään yhdessä "minkkejä".

Rilluttelua

– En ottaisi itse ikinä tatuointia festivaaleilla. Ne tehdään luultavasti hygieniansa puolesta huonoissa paikoissa – ja olotiloissa, kertoo Seinäjoen leirintäalueelta löytynyt Antti, 28, joka esittelee uusinta nilkastaan löytyvää tatuointia kansanedustaja Teuvo Hakkaraisesta.

– Vaikka tatuointimessutkin ovat festivaalien kaltainen massatapahtuma, on sellaisilla ammattilaisia tekemässä tatuointeja ammattilaisten välineillä, tamperelaismies jatkaa ja kertoo ottaneensa yhden tatuoinneistaan messuilla. Miehellä on jo kymmeniä tatuointeja, muun muassa käsivarret peittävät sleevet, ja lisää on tulossa – ideaa vain ei vielä.

– Hyvät ideat on jo käytetty, niin on täytynyt siirtyä näihin huonoihin, hän vitsailee.

Haastateltavaa ympäröivä porukka ei jää tatuoinneiltaan tamperelaista valjummaksi. Yksi vaasalaisista koostuvasta ryhmittymästä esittelee pyydettäessä nilkkaansa koristavan Suomen jääkiekon MM-mestaruutta kuvaavaa tatuointinsa.

Alkoholi ja sen vallaton kulutus saa festivaalikävijät ryhtymään normaalisti karttamiinsa hullutuksiin. Onneksi Provinssissa vastaan ei kuitenkaan tule kasvonsa tatuoineita humalaisia, vaan mainostempauksessa Sisu-pastillin logon itseensä maalauttaneita nuoria. Hauskan pastillilogon kun saa vaikka seuraavana aamuna pestyä pois.

Roskia

33 kertaa järjestetty Provinssirock toi Törnävänsaarelle tänä vuonna huippumäärän kävijöitä. Lauantaina vieraita oli noin 28 000, perjantaina reilut 25 000. Koko festivaali oli loppuunmyyty perjantaita lukuun ottamatta.

Huippukävijämäärät eivät säästelleet joen ympärystön luontoa, vaan viimeisinä tunteina kadut muistuttivat jo kaatopaikkaa. Osa kotiin lähtevistä juhlijoista jätti roskansa niille sijoilleen, hylkäsipä vielä jotain ylimääräistä kuormastaan. Camp Provinssi -leirintäalueella näkyi hylättyjä, vielä pystyssä olevia telttoja, likaisia makuupusseja, yksittäisiä vaatekappaleita ja syömätöntä ruokaa.

Ahkerimmat kävijät uhrasivat kuitenkin jo festivaalien aikana aikaa roskiensa kokoamiseen.

– Fiksuimmat kerää roskansa!, huikkasi Seinäjoen leirintäalueen puolelle majoittunut nuorehko nainen, joka oli asettanut roskapussin roskia varten pienen telttakylä keskelle.

Lue myös:


MTV3/Helmi

Lue myös:

    Uusimmat