Suomen joukkueelta loistavaa tiimipeliä – MM-kisojen avauspäivän paras suoritus viime hetken lainasuksilla

Joni Mäki tavoitteli välieräpaikkaa –"Se oli tosi lähellä" 0:51
Videolla Joni Mäen kommentit MM-sprinteistä.

Suomen huoltotiimi teki rajusti töitä MM-kisojen avauspäivänä. Sprintin aika-ajon ja erävaiheen paiskittiin vaikeiden olosuhteiden peittoamiseksi ja se toimi. Myös tiimihenki näytteli tärkeää osaa.

Joni Mäki ja Ristomatti Hakola pääsivät ainoina suomalaisina erävaiheeseen. Hakola kiitteli huoltotiimiä siitä, että suksi parani erään selvästi. Se ei kuitenkaan riittänyt välieräpaikkaan. Joni Mäellä MM-välierä oli lähempänä, hän hävisi loppukurotuksessa Ranskan Richard Jouvellevain kahdeksalla sadasosalla ja putosi.

14:s sija ja huippusuoritus olivat osaltaan aika-ajovaiheessa pudonneen Lauri Vuorisen ansiota. Hän luovutti suksensa Mäelle, joka sai lopun laskuissa selvän edun kilpailijoihin.

– Testasimme aika-ajon jälkeen uudet parit ja sain Laurilta lainaan sukset. Erässä oli kyllä voittava suksi muihin nähden, Mäki sanoi.

– Testasin omaa suksea, mutta Laurin oma oli hitusen parempi. Onneksi sain sitten lainaan, hän jatkoi.

Latu muuttui radikaalisti päivän aikana. Auringonpaiste ja lämpö tekevät lumesta pöpperöistä ja selvästi hitaampaa. Aamulla ja varjopaikoissa lumi on erittäin liukasta Seefeldissä.

Lue myös:

    Uusimmat