Suomen joukkue ei matkusta jääpallon MM-kisoihin Venäjälle – "Emme pidä osallistumista mahdollisena"

Suomi ei osallistu jääpallon MM-kisoihin lokakuussa Venäjän Irkutskissa. Jääpalloliitto tiedottaa ilmoittaneensa päätöksestään järjestäjille ja Kansainväliselle jääpalloliitolle.

– Tämä on poikkeuksellinen tilanne kaikille osapuolille. Emme pidä osallistumista mahdollisena, kun kokonaistilannetta arvioidaan. Terveydelliset seikat ja matkustusrajoitukset tekevät osallistumisen mahdottomaksi, sanoo Jääpalloliiton puheenjohtaja Jari Kettunen tiedotteessa.

Aiemmin tällä viikolla Ruotsi ja Saksa ilmoittivat vetäytyvänsä turnauksesta. Yhdysvallat oli ilmoittanut vetäytymisestään jo aiemmin.

– Olemme pitkin kesää käyneet jatkuvaa vuoropuhelua muiden maiden edustajien kanssa. Tämä on oikea päätös. Toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian niin, että voimme taas nähdä kansainvälistä huippujääpalloa lähitulevaisuudessa, Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson sanoo.

Kisat piti alkujaan pelata jo maalis-huhtikuussa, mutta koronavirustilanteen vuoksi ne siirrettiin pidettäväksi lokakuussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja