Suomen hiihtolupaukselle neljäs SM-mitali viikon sisään – Aukeaako paikka maajoukkueesta? "Osa saattaa lopettaa"

Korva maltilla kohti maailmanhuippua –"Ei mitään häiköintiä" 2:10

Jos Krista Pärmäkosken ankkuriosuus perjantain SM-hiihtojen parisprintissä Vantaalla oli vakuuttava, niin sitä oli myös 18-vuotiaan Anita Korvan hiihtäminen.

Kainuun Hiihtoseuraa edustava Korva oli finaalissa jokaiseen vaihtoon tullessaan kahden kärjessä, mutta hänen viimeinen osuutensa oli kaikkein vakuuttavin. Korva teki sen aikana lähes yhdeksän sekunnin eron takana tuleviin ennen hänen parinaan hiihtäneen Anne Kyllösen ankkuriosuutta ja oli lähes 15 sekuntia moninkertaista arvokisavoittajaa Aino-Kaisa Saarista nopeampi. Suoritus palkittiin SM-hopealla.

- Alkuerässä meno tuntui tahmealta ja ennen finaalia jännitti, mutta sitten itse finaalissa kaikki kulki hyvin, Korva sanoi.

Viime viikonloppuna nuorten SM-kisoista kolme kultamitalia kerännyt Korva on tällä hetkellä kovassa kunnossa.

- Vitsailin viime viikonlopun jälkeen, että jatketaan tänä viikonloppuna samalla tavalla kuin viikko sitten. Ei voi valittaa, Korva iloitsi.

Korvaa pidetään yhtenä Suomen suurimmista lupauksista hiihdossa. Hän teki maailmancupissa debyyttinsä marraskuussa Rukalla. Vaikka sijoitukset painuivat 60:n heikommalle puolelle, tulee Korva saamaan uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

- Rukalla näki sen konkreettisen eron, mutta se viikonloppu oli minulle vaisu. Pikkuhiljaa askel askeleelta eteenpäin ja mitä olen kuullut huhuja, että jos osa maajoukkueessa hiihtävistä lopettaa niin sieltä voisi aueta mahdollisuuksia meille nuorille. Koitetaan mahdollisimman hyvin kehittyä, mutta ei mitään hätiköintiä, Korva päätti.

Korvan SM-hiihdot jatkuvat sunnuntaina naisten yhdistelmäkilpailulla. Huomenna Vantaalla hiihdetään väliaikalähtökilpailut.

Lue myös:

    Uusimmat