Suomen elokuvasäätiö: Barbie nappaa tällä viikolla vuoden katsotuimman elokuvan tittelin

Barbie-elokuvan traileri julki – tältä näyttää pastellivärinen maailma! 1:47
Katso Barbie-elokuvan traileri!

Suomen elokuvasäätiön ennustaa, että Barbie-elokuva nappaa tällä viikolla vuoden katsotuimman elokuvan tittelin.

Greta Gerwickin ohjaaman Barbienkatsojamäärät nousivat Suomessa harvinaisesti toisena viikonloppuna verrattuna ensi-iltaviikonloppuun. Katsojia kertyi nyt 73 865 ja parannusta tuli viime ensi-iltaviikonloppuun reilut viisi prosenttia, Suomen elokuvasäätiö tiedottaa. 

Margot Robbien sekä Ryan Goslingin tähdittämä Barbie menestyi myös arkipäivinä poikkeuksellisen hyvin keräten silloinkin katsojia yli 20 000 katsojan päiväkeskiarvolla. Kymmenen päivää ensi-iltansa jälkeen elokuvalla on jo lähes 235 000 katsojaa. Vuosilistalla se on noussut jo toiseksi ja ykköspaikan se saavuttaa tällä viikolla.

Myös Christopher NolaninOppenheimer jatkaa vahvan tuloksen tekemistä. Kolmituntinen draamaelokuva keräsi toisena viikonloppunaan 43 783 katsojaa. Yhteensä sillä on katsojia jo 144 300.

Vertailtaessa viime vuosien parhaimpia katsojalukuavauksia ensimmäiseltä kymmeneltä päivältä nousee Barbie kärjen tuntumaan.  

Viimeisen reilun kuuden aikana ensi-iltansa saaneista elokuvista sen avaus on kuudenneksi paras. Myös Oppenheimerin ensimmäisen kymmenen päivän tulos on selvästi parempi kuin minkään koronan jälkeisen ensi-illan tulos 007 No Time to Dieta ja Barbieta lukuun ottamatta. 

Ennen vuotta 2017 on pääasiassa tiedossa vain viikkotasoista tietoa. Esimerkiksi tilastoidun historian katsotuin elokuva Titanic keräsi ensimmäisen kahden viikon aikana 194 160 katsojaa.

Lue myös:

    Uusimmat