Mainos

Suomen edustaja selvittää Jemenissä sieppauksia

Suomen ulkoministeriön edustaja on saapunut Jemeniin selvittämään kahden suomalaisen ja yhden itävaltalaisen sieppausta pääkaupungissa Sanaassa.

Sieppaajista ei ole ministeriön mukaan vielä tietoa. Suomalaisdiplomaatti saapui Jemeniin viime yönä.

National Yemen -lehti kertoo verkkosivullaan, että siepattu kolmikko suunnitteli matkaa Adenin kaupunkiin Jemenin rannikolle, kun heidät siepattiin perjantaina illansuussa.

Lehden mukaan paikallinen turvallisuusviranomainen sanoi terroristiverkosto al-Qaidan uhanneen viikko sitten siepata ulkomaalaisia ja ryöstää pankkeja, jos heidän jäseniään ei vapauteta vankilasta.

– En usko, että sieppaajat olisivat poistuneet Jemenistä panttivankiensa kanssa, koska turvallisuusjoukot ovat sulkeneet kaikki pääkaupungin sisään- ja ulosmenotiet, sanoi samainen lähde lehdelle.

Jemenissä heimot ovat perinteisesti siepanneet ulkomaalaisia saadakseen vaatimuksiaan läpi. Viime aikoina myös al-Qaida on ottanut useita ulkomaalaisia panttivankeja. Maaliskuussa siepattua saudidiplomaattia ei ole vieläkään vapautettu.

Uutistoimisto APA kertoo, että myös Itävalta on tiiviisti yhteistyössä Jemenin viranomaisten kanssa sieppauksen selvittämisessä. Itävallan ulkoministeriöön on perustettu kriisiryhmä, johon kuuluu Itävallan Jemenissä oleva suurlähettiläs.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.