Suomelta todellinen kokeilujoukkue Holmenkollenille – Kerttu Niskasella edessä täysin poikkeuksellinen urakka

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Oslon Holmenkollenilla. Suomi lähettää Norjaan varsin kokeilevan joukkueen. Tähtihiihtäjistä mukana on ainoastaan Kerttu Niskanen.

Sekä naiset että miehet hiihtävät Holmenkollenilla 50 kilometrin yhteislähtökilpailun vapaalla hiihtotavalla. Suomesta Holmenkollenille matkustaa kolme Planican MM-kilpailuissa hiihtänyttä urheilijaa. Niskanen ja Eveliina Piippo sekä Markus Vuorela.

Naisista Norjaan matkustavat Niskasen ja Piipon lisäksi Rebecca Immonen, Emmi Lämsä ja Vilma Ryytty. Miesten kilpailussa hiihtää Vuorelan lisäksi Juuso Tossavainen. Heistä ainoastaan Lämsä on aiemmin hiihtänyt maailmacupin kilpailuissa kotimaan ulkopuolella. Ryytyllä maailmancupin debyytti on vielä tekemättä.

Naiset hiihtävät Holmenkollenilla ensimmäistä kertaa maailmacupissa 50 kilometrin matkan. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS uudisti maailmacupin hiihtomatkat tälle kaudelle, ja naisten ja miesten matkojen pituudet yhdenmukaistettiin. Aiemmin naisten pisin hiihtomatka oli 30 kilometriä.

Oslon jälkeen maailmancupikiertue jatkaa Norjan Drammeniin, jossa ovat ensi viikon tiistaina luvassa perinteisen sprintit.

Naisista Suomen joukkueeseen Drammeniin valittiin Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Kerttu Niskanen ja Eevi-Inkeri Tossavainen. Miesten joukkueessa ovat Olli Ahonen, Ville Ahonen, Lauri Mannila, Niilo Moilanen, Joni Mäki ja Lauri Vuorinen.

Lue myös:

    Uusimmat