Suomelle kova voitto – MM-unelman saavuttaminen nyt lähempänä

Suomen miesten futsalmaajoukkue avasi voittotilinsä MM-karsintojen eliittikierroksella kukistamalla vieraissa Armenian 3–2. Ottelu näytti jo päättyvän tasapeliin, kunnes Henri Alamikkotervo laukoi pallon päätösminuutilla maaliin.

Vain lohkovoittajat etenevät suoraan MM-lopputurnaukseen, joka pelataan ensi vuonna Uzbekistanissa. Lisäksi neljä parasta lohkokakkosta pääsee jatkokarsintoihin.

Voitto oli Suomen MM-haaveiden kannalta tärkeä, sillä joukkue hävisi avauskamppailussaan Portugalille. Hallitsevan maailmanmestarin Portugalin, Armenian ja Suomen lisäksi E-lohkossa pelaa Georgia.

Armenia siirtyi Julio Zanotton maalilla johtoon, kun ottelua oli takana vajaat seitsemän minuuttia. Suomi tuli avauspuoliajalla tasoihin Miika Hosion osumalla ja meni johtoon Armenian omalla maalilla.

Felipe Paradynskin toisen puoliajan alun tasoitus jäi Armenialle lopulta laihaksi lohduksi. Armenia on hävinnyt molemmat ottelunsa.

Suomi jatkaa urakkaansa lokakuussa kahdella Georgia-pelillä.