Suomea kohauttaneen Reindeerspotting -dokumentin jatko-osan traileri julkaistiin – selvityksessä Kambodžassa hämärissä olosuhteissa kuolleen päähenkilön kohtalo

Lost Boys saa ensi-iltansa syyskuun loppupuolella. 

Vuonna 2010 rovaniemeläisistä narkomaaninuorista kertova Reindeerspotting – Pako joulumaasta -dokumenttielokuva ravisutti Suomea ja keräsi menestystä valkokankailla. Vuonna 2015 vahvistettiin, että elokuva saa jatko-osan. Lost Boys saa ensi-iltansa 25. syyskuuta ja perjantaina 21. elokuuta elokuvasta julkaistiin ensivilaus trailerin muodossa. 

Dokumenttielokuva kertoo Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä, joista yksi ei koskaan palaa. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat kesään 2010, eli Reindeerspottingin ensi-illan jälkeisiin aikoihin. Lost Boys -elokuvassa yksi kolmesta Kaakkois-Aasiaan juhlimaan matkanneista miehistä on Jani Raappana, joka tuli tunnetuksi Reindeerspottingin päähenkilönä. Reindeerspottingin ohjannut Joonas Neuvonen on itse Lost Boys -elokuvan päähenkilö, kuin myös sen ohjaaja. Lisäksi Lost Boys -elokuvan ohjaajana on toiminut Sadri Cetinkaya

Juttu jatkuu trailerin jälkeen.

Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina Lost Boys kertoo siitä, mitä tapahtui vuosikymmen sitten, kun Reindeerspottingin ensi-illan jälkeen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Neuvosen kaverit katoavat ja Raappana kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa. 

Alunperin Neuvonen otti kameransa mukaan Kaakkois-Aasiaan kuvatakseen lisämateriaalia Reindeerspotting-elokuvan DVD-julkaisuus, mutta materiaalista syntyi lopulta kokonaan uusi elokuva, jonka tekemiseen meni keskeytyksineen kymmenen vuotta. 

Lost Boys -elokuvan tuottavat Helsinki-filmi ja Tekele Productions ja sen levittäjänä toimii SF Studios.

Reindeerspotting sai parhaan dokumentin Jussi-ehdokkuuden ja sen työryhmälle myönnettiin vuonna 2011 Valtion tiedonjulkistamispalkinto. Neuvonen on pysytellyt pois julkisuudesta Reindeerspottingin ensi-illan jälkeen. 

Raappana kuoli muutamia viikkoja sen jälkeen, kun Neuvonen oli palannut Suomeen. Kambodzhan viranomaisten mukaan kyseessä oli itsemurha. Myöhemmin mediakeskustelua herättivät kuolleesta Raappanasta kambodzhalaislehdessä julkaistut kuvat. Linkkejä niihin oli julkaistu suomalaislehtien keskustelupalstoilla.

Neuvonen itse sai vuonna 2013 kahden ja puolen vuoden vankeustuomion törkeästä huumerikoksesta. Oikeuden mukaan hän oli päätekijä Subutexin maahantuonti- ja levitysjutussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja