Mainos

Suomalaisyrityksiä huijattu Kiinassa

Suomalaisyritykset ovat joutuneet laajamittaisen huijausyrityksen kohteiksi Kiinassa. Liiga huijaa yrityksiä valetilauksilla ja vaatii kynnysrahoja niiden vahvistamiseksi.

Suomalaisia yrityksiä ja tehtaita avataan Kiinaan jatkuvasti ja maiden välinen kauppa kasvaa.

Taloudellista toimeliaisuutta seuraavat myös lieveilmiöt - huijarit yrittävät päästä myös apajille.

Kiinassa toimii liiga, joka lähettelee Suomeen ja muihin Euroopan maihin ostotarjouksia ja valmiita tilauksia. Kaikki on valmisteltu huolella.

- Kun länsimainen yritys on tullut paikan päälle, sinne on viritetty paikkakunnan viranomaisten toimesta valheellisesti eräänlainen delgaatio joka ikään kuin uskottavasti esittelee mistä kaikesta on kyse, mutta kaikki on ollut itse asiassa pelkkää valhetta, johtaja Matti Niemelä Finprosta kertoo.

Liiga on vaatinut tilauksen vahvistamisen perusteella rahaa tuhansia euroja. Sen jälkeen kiinalaisesta osapuolesta ei ole enää kuulunutkaan mitään. Tapauksia on useita. Liigaa ei kuitenkaan ole saatu vielä jäljitettyä. Tiedot suomalaisfirmoista on saatu internetistä. Toimialalla ei ole väliä.

Myyjät ovat menneet huijarien retkuun, koska tilaukset ovat olleet huomattavia - monesti jopa puolet yhtiön koko vuoden liikevaihdosta.

Parhaillaan Finpro kokoaa tilaushuijauksen jättäneistä yhtiöstä listaa yhdessä eurooppalaisten kollegojen kanssa. Asiasta on informoitu myös paikallisviranomaisia Finpro kehottaa kuitenkin suomalaisyrityksiä valppauteen, mikäli epämääräisiä tilauksia ilmestyy eikä niistä ole edes keskusteltu aiemmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.