Mainos

Suomalaisyritykset haluavat selkeän ja nopean Brexit-ratkaisun

Suomalaisten yritysten kannalta on tärkeää, että Britannian EU-erosta saadaan selkeä ratkaisu nopeasti.

Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori sanoo, että kaupankäynnin brittien kanssa pitäisi olla brexitin jälkeen ainakin lähes yhtä helppoa kuin nyt, eli Britannian pitää säilyä merkittävänä osana eurooppalaista markkina-aluetta.

– Yrityksille epävarmuus tulevasta ja markkinatilanteesta on myrkkyä, joka tuo turhaa epävarmuutta ylipäätään talouden kehitykseen. Ja nyt sitä ei Euroopassa eikä Suomessa kaivattaisi, kun talous on saatu hyvään vauhtiin.

Tunnelma yrityksissä on Vuoren mukaan hyvin odottava ja toimintaa brexitin erilaisten mahdollisten seurauksien varalle on mietitty.

– Firmat ovat joutuneet miettimään lyhyen ja pitkän aikavälin skenaarioita siitä, mitä jos kaupankäynti Britannian kanssa merkittävästä vaikeutuu. Ja jos meillä on siellä kauppakumppaneita, puhumattakaan tuotantoa, että minkälaisia lisäkuluja siitä tulee.

Vuoren mukaan tunnelma on silti hieman rauhoittunut aiemmasta.

– Firmat ovat todenneet, että eiköhän tästä brexitistäkin saada jonkinlainen järkevä sopu EU:n ja Britannian kesken. Koska brittihallituskin on nyt joutunut hieman nöyrtymään brexit-odotuksissaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.