Suomalaisvalmennuksessa harjoitellut keihäänheiton olympiafinalisti Braian Toledo on kuollut

Argentiinalainen keihäänheittäjä Braian Toledo on kuollut. New York Postin mukaan Toledo kuoli moottoripyöräonnettomuudessa Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin lähellä.

Suomalaisen Kari Ihalaisen valmentaman Toledon, 26, oli tarkoitus osallistua Tokion olympialaisiin tulevana kesänä. Hän sijoittui kymmenenneksi vuoden 2016 olympialaisissa Rio de Janeirossa ja Pekingin MM-kilpailuissa 2015. Toledo heitti ennätyksensä 83,32 juuri Pekingissä.

Ilta-Sanomien haastattelema Ihalainen järkyttyi kuultuaan valmennettavansa onnettomuudesta. Hän kertoo onnettomuuden tapahtuneen keskiviikkoiltana.

Ilta-Sanomien mukaan Toledo ajoi liian kovalla vauhdilla merkitsemättömään hidastetöyssyyn ja menetti pyöränsä hallinnan. Puuhun törmännyt Toledo kuoli ambulanssissa matkalla sairaalaan.

– Hän kävi treenaamassa noin tunnin matkan päästä ja kertoi, että säästi moottoripyörän ansiosta runsaasti aikaa. Ruuhkat ovat täällä kamalat. Häntä kyllä myös varoitettiin moottoripyöräilyn vaaroista, Ihalainen sanoi Ilta-Sanomille.

Ihalainen kertoo lehdelle olleensa juuri valmistelemassa Toledon päivän harjoitusta, kun hän kuuli onnettomuudesta. Argentiinassa Toledon valmentajana työskennellyt Ihalainen kertoo palaavasa Suomeen lähiaikoina.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja