Mainos

Suomalaistutkija: Pattitilanne uhkaa Yhdysvalloissa

Ulkopoliittisen instituutin vanhemman tutkijan Charly Salonius-Pasternakin mukaan myös senaatin valuminen republikaanien käsiin uhkaa lamaannuttaa päätöksenteon Yhdysvalloissa.

Demokraatteja edustavan  presidentin ja kongressin yhteistyön on ollut takkuista jo ennen republikaaneille voittoisia välivaaleja. Tilanne kärjistyy entisestään, kun republikaanit saavat vaalien myötä enemmistön edustajainhuoneen lisäksi senaatissa.

MTV:n Huomenta Suomessa vierailleen Salonius-Pasternakin mukaan pattitilanne on hyvin mahdollinen Yhdysvalloissa. Toisaalta hän uskoo kuitenkin republikaanien haluavan näyttää puolueen pystyvän yhteistyöhön presidentti Barack Obaman kanssa.

– Se mikä heitä voisi motivoida on vaalistrategia vuodelle 2016. He eivät enää voi sanoa, että demokraatit estävät heitä tekemään asioita, Salonius-Pasternak perustelee.

Viime vuosina republikaanit omat leimautuneet pitkälti presidentin ja demokrattien ehdotusten torppaajiksi. Jotta he onnistuisivat vakuuttamaan amerikkalaiset kyvystään vastuulliseen politiikkaan, heidän pitäisi Salonius-Pasternakin mukaan nyt ainakin tehdä aloitteita.

Niiden mahdollinen torjuminen ja ein sanojan rooli jäisi sitten presidentti Obamalle.Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja