Suomalaistuomarin kohuratkaisu MM-välierässä sai NHL-konkarin raivostumaan – "Tämä on häpeä lajille"

Kanada eteni Ruotsin toisessa välierässä voittaneen Tshekin vastustajaksi jääkiekon nuorten MM-kisojen finaaliin 6–2-voitolla Yhdysvalloista. Amerikkalaisia jäi erityisellä tavalla kaivelemaan hylätty maali, joka olisi tasoittanut lukemat 3–3:een.

Välierässä oikeutta jakanut päätuomari Anssi Salonen hylkäsi Jackson Blaken maalin maalivahdinhäirintänä.

Päätös suututti pahasti NHL:ssä yhdeksän kautta pelanneen ex-pelaajan, amerikkalaisen Ryan Whitneyn.

– Se on ryöstö. Pelin pitäisi olla 3–3. Se on yksi surkeimpia päätöksiä, jonka olen nähnyt jääkiekon historiassa. Rehellisesti, hänellä oli kiekko ja maali oli kaunis, eikä Kanadan maalivahdilla ollut tilanteessa mahdollisuuksia, Whitney keuhkosi Twitterissä julkaisemassaan videossa.

Kanada meni menojaan. 2–4-tilanteessa Yhdysvallat teki vielä kavennusmaalin – mutta sekin hylättiin maalivahdinhäirintänä. Tällä kertaa hieman jykevämmin perustein.

– Tämä on häpeä lajille niin kansainvälisesti kuin Pohjois-Amerikassa. Tämä oli täysi vitsi, Whitney tuuttasi.

481 NHL-ottelussa 259 pistettä tehnyt Whitney on Pohjois-Amerikassa merkittävä kiekkovaikuttaja podcastinsa Spittin Chicletsin kautta.

– Olen melko turhautunut, mutta en kommentoi nyt tuomareiden toimintaa, Yhdysvaltojen kapteeni Rand Pecknold puolestaan kiristeli heti ottelun jälkeen.

Yhdysvallat kohtaa pronssiottelussa Ruotsin Suomen aikaa torstai-iltana kello 21.30. Loppuottelu on ohjelmassa torstain ja perjantain välisenä yönä kello 01.30 alkaen Tshekin ja Kanadan välillä.

Alapuolella video Anssi Salosen päätöksestä hylätä Yhdysvaltojen 3–3-maali.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja