Suomalaistuomareille kritiikkivyöry huikean MM-finaalin pilaamisesta – kohutilanteen totuus oli kuitenkin toinen

7:15
Tulosruutu käsitteli Suomen ja Ruotsin välisen pronssiottelun ja MM-finaalin tapahtumia sunnuntaina.

Suomalaistuomarit Lassi Heikkinen ja Kristian Vikman saivat kritiikkiä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-finaalin loppuhetkien ratkaisustaan, mutta he toimivat sääntökirjan mukaan. 

Venäjä haki vimmatusti 4-4-tasoitusta finaalin loppuhetkillä. Kanada oli alivoimainen, ja kun Venäjä oli ottanut maalivahdin pois, se haki osumaa kuudella neljää vastaan. 

Tämä näytti muuttuvan 6-3-ylivoimaksi, kun kanadalaispelaaja linkosi kiekon omalta puolustusalueeltaan pleksin yli, ja peliväline osui pleksissä kiinni olleeseen kameraan. Heikkinen ja Vikman jättivät kuitenkin jäähyn viheltämättä, ja kävivät perustelemassa ratkaisuaan vaihtoaitioiden edessä. 

Suomalaistuomarien työskentelyä keräsi välittömästi rajua kritiikkiä muun muassa Twitterissä, jossa heitä syytettiin hienon MM-finaalin pilaamisesta. Negatiivinen palaute vaihtui kuitenkin nopeasti pahoitteluihin ja ihmettelyyn, kun selvisi, että Heikkinen ja Vikman olivat toimineet sääntökirjan mukaan erittäin kovassa paineessa. 

– Pelaaja, joka laukoo kiekon puolustusalueeltaan ja osuu mediakuutioon tai mihin tahansa rakenteisiin jäänpinnan yläpuolella ja aiheuttaa näin pelikatkon, ei saa rangaistusta, kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n turnauksissa sovellettavissa säännöissä lukee. 

SM-liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn tarkensi Jatkoajan jutussa, että tällaisia rakenteita voivat olla esimerkiksi kamerat ja mikrofonit. 

Jos kiekko olisi painunut suoraan katsomoon, Kanada olisi saanut kakkosen, ja finaalin loppuhetket olisivat voineet olla hyvin erilaiset. Nyt Venäjä pilasi tasoitusmahdollisuutensa itse ottamalla kahden minuutin rangaistukset ajassa 58.34 ja 59.22. 

Kanadan onnenkantamoisessa oli myös huvittava yksityiskohta: kamera, johon kiekko kopsahti, oli kanadalaisen mediayhtiön TSN:n omaisuutta. 

Kanada juhli historiansa 18. MM-kultaa U20-tasolla loppulukemin 4-3. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja