Suomalaisten WRC-tähtien ennustus toteutui karulla tavalla – "Eihän tuo hyvältä näytä"

M-Sport Fordin suomalaiskuljettajat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen putosivat heti kättelyssä ulos kärkitaistelusta Viron MM-rallissa. 

Kuuden ajetun erikoiskokeen jälkeen Lappi on kahdeksantena 47,1 sekunnin päässä rallia johtavasta Hyundain Ott Tänakista. Suninen on yhdeksäntenä 6,9 sekuntia tiimikaverinsa takana.

Jo ennen kisaa suomalaiskaksikko ennakoi, ettei Fiesta WRC:n suorituskyky riitä Viron nopeilla sorateillä. Lauantaiaamun erikoiskokeet todistivat tämän rajulla tavalla. Aikaerot kärkeen olivat jokaisella pätkällä valtavia.

– Ihan sama, onko kuudes vai kahdeksas. Ei siitä hirveästi kiksejä saa. Ei tämä varmaan pelkästään moottorin piikkiin mene. Meiltä puuttuu myös pitoa aika paljon. Koetin ruuvata koko aamupäivän, mutta en löytänyt pitoa yhtään lisää. Meni vaan huonompaan suuntaan, Lappi summasi MTV Urheilulle.

– Ekan pätkän mielestäni ajoin aika kovaa ja riskillä, mutta ei päästy lähellekään muita. Sen takia tuntui vähän turhalta edes jatkaa sillä riskitasolla, kun ei sillä mitään voittanut. Katsotaan, jos jotain keskittäisiin. Eihän tuo hyvältä näytä.

Suninen komppasi Lappia. Oma ajaminen oli vähintäänkin hyvällä tasolla, mutta Hyundain ja Toyotan kyytiin ei ole mitään asiaa.

– Ihan kohtuullinen fiilis jäi omasta ajosta. Aamulla olisi voinut muutaman sekunnin sieltä täältä napsia pois ajamisella. Sen jälkeen tuntui, että ajorytmi oli ihan kohtuullisen hyvä. Ei nuo ajat vaan tahdo riittää kuin tiimikaveria vastaan, Suninen tokaisi.

– Ei se mieltä ylennä missään nimessä. Tässä kohtaa voi taistella vain yhdestä tai kahdesta ekstrapisteestä tallikaveria vastaan. Siinä se sitten on. Sekin tarkoittaa jo aika isoa riskinottoa. Ei auta muu kuin tehdä oma työnsä mahdollisimman hyvin. Koetetaan jostain löytää lisää vauhtia tuleviin pätkiin.

Viron ultranopeat pikataipaleet tarjosivat myös joitain yllätyksiä.

– Paikka paikoin ihan rajua menoa oli. Jonkin verran on mutaa tiellä. Hyppyreistä lentää välillä ihan pirun kauas. Muutama ylläri tuli itsellekin, vaikka koetin keskittyä niihin hyppyihin ja ennakoida, mistä lentää ja miten kauas. Viimeisellä pätkällä yksi ylläri tuli, mutta onneksi auto lensi takaisin tielle.

Viron rallin tilanne 6/17 ek:n jälkeen:
1. Ott Tänak, Hyundai 38:26,8
2. Craig Breen, Hyundai +6,8
3. Thierry Neuville, Hyundai +11,1
4. Sébastien Ogier, Toyota +15,5
5. Elfyn Evans, Toyota +23,1
6. Kalle Rovanperä, Toyota +32,3
7. Takamoto Katsuta, Toyota +35,3
8. Esapekka Lappi, M-Sport +47,1
9. Teemu Suninen, M-Sport +54,0
10. Pierre-Louis Loubet, Hyundai +1:18,6

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja