Suomalaistähdeltä mieletön kiri voittoon Turussa: "Tuntuu, että on superihminen"

Lähes koko viikonlopun ajan näytti siltä, että avoin luokka saisi Viron Mauri Villmannista uuden Elite Series -voittajan frisbeegolfin ammattilaiskiertue DGPT:llä Turussa.

Suomen supertähti Niklas Anttila nousi kuitenkin saavutuksen portinvartijaksi sunnuntaina. Hän kiri 12 alle parin kierrostuloksellaan viiden heiton takaa rinnalle ja ohi.

– Hullua, että tein sen, miten olin katsellut Youtubesta (Paul) McBethin voittavan takaa-ajoasemasta, Anttila iloitsi STT:lle.

Suomalaisen lähestymisheitto osui väylällä 11 ensimmäiseen puuhun. Sen jälkeen alkoi virheetön jahti, ja birdiejuna kesti maaliin asti.

Kotiyleisö sai hurrata Anttilan upeille suorituksille etenkin 9:nnellä ja 14:nnellä, joilla hän upotti putit lähes mahdottomista asennoista.

– Tuntuu, että on superihminen. Kaikki, mitä yrittää, onnistuu.

Turku Openin ykköstila toi Anttilalle 7 800 euroa. Hän on tienannut huippukaudellaan jo noin 50 000 euroa palkintorahaa.

– Totta kai raha on kivaa, mutta tämä laji on intohimoni. Kiva, jos siitä saa korvausta. Yleensä olen pelannut paremmin loppukaudesta, joten tämä on vähän uutta.

Lauantain komeetta, 16-vuotias Oiva Päivänsalo, heitti huonoimman kierroksensa finaalipäivänä ja putosi sijalle 22.

Suomalaisen naisfrisbeegolfin uusi tähti

Lajin suurmaan Yhdysvaltojen naispelaajia ei ollut mukana Suomen-osakilpailussa. Avoin luokka houkutteli jokusen, mutta supertähtikaliiperia ei kiinnostanut.

Silva Saarinen, 20, hyödynsi mahdollisuutensa ja juhli Turku Openin voittoa.

Saarinen liittyi Eveliina Salosen seuraksi harvinaislaatuiseen joukkoon suomalaisnaisia, jotka ovat voittaneet maailman kovatasoisimmalla kiertueella.

– En ole luokitellut unelmia, mutta tietysti on ollut tämä tavoitteena, Saarinen kommentoi.

Salonen ja Henna Blomroos ovat hallinneet Euroopassa noin vuosikymmenen, mutta nuori haastaja vei parin heiton erolla hermostuneen kärkikamppailun.

– Odotan sitä hetkeä, kun pelaan finaalikierroksenkin hyvin. Ei tunnu siltä, että olisin enemmän hermostunut, koska minua jännittää muinakin päivinä.

Lue myös:

    Uusimmat