Suomalaissuunnittelijan kuosit jymymenestys – mukana Yhdysvaltojen Project Runway -ohjelmassa!

Suomalainen muotoilija Niina Aalto on toinen Ikean ensimmäisistä suomalaisista tekstiilisuunnittelijoista. Aallon kauniit kuosit ovat loppuneet jo Ikeoista kautta maailman ja ne näkyvät muun muassa Project Runway -realitysarjan kymmenennellä tuotantokaudella.

Niina Aalto on onnellinen nainen. Vastikään hän sai mahdollisuuden suunnitella Emma Hagmanin ohella Ikealle tekstiilejä. Naiset ovat ensimmäisiä suomalaisia tekstiilisuunnittelijoita, jotka Ikea on kelpuuttanut suunnittelijajoukkoonsa ja veto kannatti – toinen Aallon kuoseista on saavuttanut huikean suosion heti julkistamisensa jälkeen.

– On uskomatonta, että jokin, jonka olen omalla työpöydälläni suunnitellut leviää koteihin maailmanlaajuisesti. Levikkimääriä on vaikea käsittää ja tämän lisäksi toinen suunnittelemistani kuoseista, Malin Rund, on loppuunmyyty kautta maailman jo nyt. Tämä vetää nöyräksi, Aalto kertoo.

Tavallisten kotien lisäksi Malin Rund -kuosi on saanut näkyvyyttä myös Project Runway -ohjelman kymmenennellä tuotantokaudella, joka ei vielä näy Suomessa.

– Katsoin uutta tuotantokautta netin välityksellä ja kolmannen jakson kohdalla huomasin, että nyt näyttää tutulta! Tämän sulattelemisessa menee jonkin aikaa. On mielenkiintoista ajatella, miten oma työ lähtee elämään aivan omaa elämäänsä jossain muualla, Aalto hehkuttaa.

Muun muassa Arabialle ja Vallila Interiorille aikaisemmin työskennellyt Aalto on perustanut yhdeksän muun suunnittelijan kanssa Studio Kelkan, jossa tekemistä markkinoidaan yhdessä, mutta jossa jokainen suunnittelija tekee omaa työtään.

– Ryhmätyössä on voimaa ja uskottavuutta, kun kymmenen ihmisen voimat laitetaan samaan pakettiin. Lisäksi osaamisalueemme täydentävät hienosti toisiaan, tämä on meidän yhteinen unelmamme, Aalto kertoo

Hannele Lampela/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja