Suomalaissprintteri karsiutui karulla tavalla EM-finaalista – neljä miestä samalla ajalla

Suomen sprintteritoivo Samuel Purola koki karun kohtalon Ruotsin Boråsissä käytävien yleisurheilun alle 20-vuotiaiden EM-kilpailujen satasella. Hän karsiutui ensimmäisenä perjantaina juostavasta finaalista.

Purola paineli ajan 10,53 ja oli välierien yhdeksäs. Karsiutumisesta erityisen katkeran tekee se, että Purolan kanssa samaan aikaan ylsi kolme muutakin juoksijaa, joista yksi pääsi mukaan loppukilpailuun. 

– Ei oikein löytynyt hermotusta. Olin väsynyt, Purola totesi välierän jälkeen.

Purolan mukaan alkuerissä oli vielä terävä olo, mutta illan välieriin ei löytynyt terävyyttä. Hiljattain podettu flunssa piti juoksijan viikon petipotilaana ja jarrutti sen jälkeen harjoittelua vielä viikon verran.

– Oli iso arvoitus, että miten juoksu kulkee. Alkuerissä tuntui kuitenkin hyvältä, joten tämä oli sikäli positiivinen kisa, että näin väläyksiä siitä, että kunto on tulossa, Purola sanoi.

Purola oli oman eränsä neljäs. Kolmesta erästä eteni kaksi suoraan loppukilpailuun ja kaksi ratkaistiin aikavertailun perusteella. Heikoimmalla ajalla loppukilpailuun eteni Saksan Nick Kocevar, joka oli sadasosan verran Purolaa nopeampi.

Välierien nopein oli Iso-Britannian Jeremiah Azu ajalla 10,37. Purola oli juossut tällä kaudella parhaimmillaan satasen aikaan 10,43. Hänen ennätyksensä on 10,31.

Juttua päivitetty 20.56: Lisätty Purolan kommentit.

Lue myös:

    Uusimmat