Jokereille ennätysvoitto 3 808 KHL-katsojan edessä

6:03
Jokerit jyräsi KHL:n kotiavauksessaan – Tulosruutu tutustui erikoisjärjestelyihin.

Jokerien kotiavaus jääkiekon KHL-liigassa sujui ennätyksellisesti. Helsinkiläisjoukkue kellisti Neftehimik Nizhnekamskin 6-0. Maalirekordin synnyttämisessä kunnostautuivat kahdesti viimeistelleet keskushyökkääjä Jordan Schroeder ja puolustaja Mikko Lehtonen.

– Hyvä suoritus koko joukkueelta. Pystyttiin jauhamaan 60 minuuttia meidän systeemillä, tehot 1+2 summannut Iiro Pakarinen kiteytti.

Kuudesta aiemmasta itäliigan kauden ensimmäisestä kotipelistään Jokereilla oli kolme voittoa. Maalien määrissä ylivertaisin startti ennen keskiviikkoa koitti syksyllä 2018, kun Amur hävisi Helsingissä 3–6.

– Oho. En tiennytkään tästä, Pakarinen hämmästeli.

Ennen Neftehimik-ottelua Jokerit voitti Riian Dinamo lauantaina 3–1. Viime viikon torstaiksi merkitty Dinamo Minsk -peli tuomittiin taas Jokerien 0–5-häviöksi, kun joukkue ei matkustanut Valko-Venäjälle.

– Se on mennyttä, mikä oli viime viikolla. Tämä oli hyvä ja vahva kotiavaus, Pakarinen kiteytti.

Jokerien väkevän kokonaisuuden kotikaukalossa kruunasi uusi maalivahti Anders Lindbäck.

– Niin, siinä oli muutamia tilanteita – alivoimalla heille läpiajokin, missä ei oltu ihan hereillä. Oli mies paikallaan, Pakarinen kiitteli Lindbäckiä.

Lohkot ja 85 prosenttia

Uutta ilmettä Jokerien kotiareenalle toivat katsomolohkot, joita alatasolla oli viisi ja yläparvella neljä. Kuhunkin oli oma sisäänkäyntinsä ulkoa, suojatoimiin kuului sekin, että katsomolohkosta toiseen ei saanut siirtyä.

Kotiavausta seurasi 3  808 katsojaa, mikä tiesi hallin täyttöprosentiksi 85. Korona-rajoituksen takia Jokerien yleisömaksimi on 4  500 katsojaa siten, että kuhunkin yhdeksään lohkoon otetaan enintään 500 tulijaa.

– Kyllä yleisöstä kuului ääntä – hyvä meininki. Mielummin tämän verran väkeä, kuin ei yhtään, Pakarinen kuvasi.

Pelaajien terveyden vaalimisesta kieli näkyvästi muun muassa se, että vaihtopenkkien takaiset taustapleksit olivat entistä korkeammat eikä niiden lähituntumassa istunut katsojia.

–  Kaikki on tehty viimeisen päälle. Meistä pidetään hyvää huolta, Pakarinen linjasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja