Suomalaispelaaja jyräsi NHL-videopelin mestariksi Las Vegasissa! NHL-pamppu luovutti 50 tonnin voittoshekin

Suomalaispelaaja Erik Tammenpää on voittanut NHL-videopelin virallisen maailmanmestaruusturnauksen Las Vegasissa.

Tammenpää eteni vakuuttavasti finaaleihin ja kukisti paras kolmesta -systeemillä pelatuissa finaaleissa yhdysvaltalaisen David Roebuckin suoraan voitoin 2-0.

Tammenpää juhli voittoaan Vegasin legendaarisessa Luxor-hotellissa ja kuittasi voitostaan 50 000 dollarin (noin 43 000 euron) rahapalkkion. Kuten mestarin kuuluu, Tammenpää sai palkintonsa NHL:n komissaarilta Gary Bettmanilta.

– Olen vain niin iloinen että voitin. Tämä on todella helpottavaa. Ajattelin, että voisin voittaa, mutta onnistuminen on aivan mahtavaa, Tammenpää hehkutti NHL:n virallisilla verkkosivuilla.

– Tämä oli todella hyvin järjestetty turnaus. Tunnelma on epätodellinen, en voi muuta sanoa, hän totesi.

Tammenpää pelasi itsensä finaalitapahtumaan Euroopan karsintojen kautta. Finaaleissa pelaajia oli kuusi ja jokainen pelasi turnauksessa Pittsburgh Penguinsilla.

Tammenpää voitti ensimmäisen finaalin kahden päätöserän maalin turvin 2-1 ja ratkaisi mestaruutensa komealla 7-3-voitolla.

– Hänen puolustuksensa on paras, jota vastaan olen koskaan pelannut. Minun hyökkäämiseni on aika hyvää, mutta häntä oli todella vaikea murtaa. Se saa turhautumaan. Sitten kun alkaa menettämään kiekkoja, hän pystyy käyttämään kaikki tilanteensa, Roebuck antoi tunnustusta suomalaismestarille.

Finaaleihin päässyt Arttu Mustila oli kuudes ja kuittasi 2 500 dollarin (noin 2 200 euron) palkkion.


Lue myös:

    Uusimmat