Mainos

Suomalaismerkin kierrätysvaatteet mukana Berliinin muotiviikolla

Suomalainen ekodesignmerkki Ainokaisen vaatteet ja korut ovat esillä muotiviikon Green Avantgarde -tapahtumassa, joka on tarkoitettu kestävää kehitystä ja ympäristöarvoja korostaville vaatesuunnittelijoille.

Berliinissä Ainokaisen omassa muotishow'ssa 28.7.2010 pääsee esille kaikkiaan 15 erilaista asukokonaisuutta eli 22 erillistä vaatetta, ja lisäksi koruja.

Ainokainen on vaatesuunnittelija Netta Kervisen yritys, joka valmistaa vaatteita ja koruja kierrätysmateriaaleista. Kervisen käsissä syntyy uniikkeja naisten ja miesten vaatteita esimerkiksi kirpputorilöytöjä muokkaamaalla ja teollisuuden ylijäämäkankaista uutta luomalla. Ainokaisen mallistoon kuuluu myös kotimaisesta lampaanvillasta kudottuja neuleita, joiden langat on värjätty itse kasvivärein.

Ainokainen on ensimmäinen suomalainen ekodesignmerkki, joka on mukana Berliinin Green Avantgarde -tapahtumassa. Tapahtumaan osallistuu kymmenen ekologista vaatemerkkiä eri maista. Viime tammikuussa Green Avantgarden muotinäytökset keräsivät yli 3 000 kävijää.

Ekomuodin valmistajat ottavat tuotannossaan huomioon ympäristöasiat esimerkiksi materiaalivalinnoissa ja tuotantotavoissa. Usein ekodesignissa suositaan kierrätettyjä kankaita, luomupuuvillaa tai luonnonkuituja, esimerkiksi villaa ja bambua. Huomiota kiinnitetään myös kuljetusmatkoihin, jotka pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä valmistajalta kuluttajalle.

Kuva: Kai Lindqvist

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.