Suomalaiskuski kaasutteli maailmanmestariksi: "Nyt on hemmetin hyvä fiilis"

Lasse Kurvinen on voittanut moottoripyöräilyn flat trackin maailmanmestaruuden toisena vuonna peräkkäin. 

Kakkossija lauantaina ajetussa kauden viimeisessä osakilpailussa Italian Boves-Cuneossa riitti varmistamaan mäntyharjulaiselle Lasse Kurviselle, 42, MM-tittelin, kun pahin haastaja Kevin Corradetti jäi kisassa kuudenneksi. Italialainen saavutti MM-hopeaa.

– Nyt on hemmetin hyvä fiilis, Kurvinen iloitsi suureen ääneen Moottoriliiton tiedotteen mukaan.

Boves-Cuneossa kilpailtiin useita mutkia sisältäneellä TT-radalla ja etujarrulla varustetuilla pyörillä, kun aiemmat osakilpailut järjestettiin ovaaleilla ja vain takajarrullisilla pyörillä.

Kurvinen ajoi aiemmin kauden aikana Saksassa, Unkarissa ja Tshekissä kaksi voittoa sekä kakkossijan.

– Ensimmäinen mestaruus tuli kaksiosaisessa sarjassa kahdella kakkossijalla viime vuonna. Nyt halusin puolustaa mestaruutta ja osoittaa, että todellakin pystyn sen uusimaan ja myös voittamaan kisoja. Lisäksi halusin rakentaa itselleni taustajoukkojeni vahvalla panostuksella niin hyvän pyörän, että pystyn ajamaan omien kykyjeni ylärajoilla. Onnistuimme kaikissa tavoitteissa.

Ura päättymässä ensi kevääseen

Moottoripyöräharrastuksen kolmevuotiaana keväällä 1982 aloittanut Kurvinen aikoo päättää aktiivisen kilpauransa tulevana keväänä. Tuolloin hän on harrastanut kaksipyöräisiä 40 vuotta.

Mäntyharjulainen kilpailee talvella moottoripyörien jääradalla Suomessa ja haluaa olla vanhin Suomen mestari. Uransa hän suunnittelee huipentavansa keväällä kilpailemalla flat trackin emämaassa Yhdysvalloissa.

– Haluan kokea Amerikassa kisaamisen, joten lähden kahteen perinteiseen flat track -kisaan sinne. Ajan nykyisen 450-kuutioisen KTM:ni sijaan joko 700–800-kuutioisten tai 1 200-kuutioisten pyörien pro-luokassa perinteisellä prätkämerkillä, Indianilla, Royal Enfieldillä tai Harley-Davidsonilla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja