Mainos

Suomalaisista tehdään eKansalaisia

Tietokoneen käyttöä opetellaan uudella kansainvälisellä ohjelmalla.

-

Suomessa aloitetaan tänä keväänä eKansalaisten kouluttaminen. Kansainvälinen tutkinto laajenee Suomesta vuoden loppuun mennessä kaikkiaan 135 maahan. eKansalainen on maailmanlaajuinen tietokoneen peruskäytön koulutusohjelma, jonka tarkoitus on saattaa tietoyhteiskunnan taidot kaikkien ulottuville.

Koulutus on tarkoitettu etenkin niille, joiden taidot käyttää tietokonetta ja internetiä ovat vähäiset. Kohderyhmänä ovat muun muassa eri ammattiryhmät, peruskoululaiset, erityisryhmät, eläkeläiset ja työttömät.

- Yhteiskunnan ja yritysten tarjoamat palvelut ovat entistä enemmän siirtymässä tietoverkkoihin. Vaarana on kansalaisten jakautuminen A- ja B-luokan kansalaisiin tietoyhteiskunnan valmiuksien suhteen. Tutkinto tähtää siihen, että jokaisella olisi samat perusvalmiudet tietoyhteiskunnassa toimimiseen, Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Jouko Ruissalo sanoo.

Koulutusta järjestetään esimerkiksi osana ammatillista koulutusta, peruskoulun tai lukion tietotekniikkatutkintona sekä työväenopiston tai kansalaisopiston kurssina. Opetusta tarjoavia oppilaitoksia ja koulutusyrityksiä on yli 80.

eKansalainen kuuluu eurooppalaiseen tietokoneen ajokortin tutkintojärjestelmään, jota hallinnoi kansainvälinen ECDL-säätiö. Säätiö toimii 135 maassa ja tutkintoja voi suorittaa 32 eri kielellä. ECDL-tutkinto on lähtöisin Suomesta.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.