Suomalaisille tuttu sveitsiläinen jysäytti jymy-yllätyksen – murskasi olympiarajan debyytissään

Sveitsiläissuunnistaja Matthias Kyburz rikkoi maratonin olympiarajan Pariisissa sensaatiomaisesti uransa ensimmäisessä maratonjuoksussa.

Kyburz pinkoi maratonin eli 42,195 kilometriä aikaan 2.07.42, joka alittaa maratonin olympiarajan 2.08.10 lähes puolella minuutilla. Kyburz sijoittui Pariisin maratonilla upeasti sijalle seitsemän, kun voiton vei Etiopian Mulugeta Uma ajalla 2.05.33.

Suomen Aki Nummela oli kilpailun 14:s ajalla 2.20.10.

Kyburzin aika on todella kovaa valuuttaa ja alittaa esimerkiksi Janne Holmenin Suomen ennätyksen 2.10.46 yli kahdella minuutilla.

Kyburzin maratonsuoritusta voi pitää todella kovana, sillä Blick-sivuston mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun hän juoksee maratonin. Hän juoksi alle kuukausi takaperin puolimaratonin Sveitsissä, ja se taittui myös kovaan aikaan 1.02.25.

Sveitsiläinen tunnetaan paremmin suunnistajana, jossa hän on niittänyt menestystä laajasti. Kyburz on voittanut urallaan kahdeksan MM-kultaa ja seitsemän Euroopan mestaruutta. Viime vuoden MM-kisoista 34-vuotias sveitsiläinen kahmi kaksi kultamitalia ja yhden hopean. 

Sveitsiläinen on kilpaillut suunnistuksessa Suomessa useasti. Viime vuonna hän oli mukana Porvoon Jukolan viestissä norjalaisen IL Tyrvingin ankkurina. Kyburz kellotti ankkuriosuuden nopeimman ajan, mutta IL Tyrving jäi kisassa kuudenneksi.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat