Suomalaisille lupaavia uutisia: "Kiivain hintojen nousu on nyt takanapäin"

Elämisen kalleus 9:43
Etlan ennustepäällikkö Päivi Puonti ennakoi kuluttajille helpompaa syksyä kuin vuosi sitten. Katso koko haastattelu MTV Viiden jälkeen -ohjelmassa!

Inflaatio on näkynyt jokaisen suomalaisen kukkarossa. Tilastokeskuksen tuoreet tilastot näyttävät inflaation kiihtyneen kesäkuusta heinäkuulle muun muassa asuntolainojen keskikoron nousun vuoksi. Asiantuntijalla on kuitenkin kuluttajille huojentavia uutisia, sillä pahin näyttäisi olevan nyt takana.

– Lukujen valossa nähdään, että heinäkuussa inflaatio on hiukan kiihtynyt. Yksittäisinä kuukausina voi olla vaihtelua, mutta suunta on laskeva. Kaikkein kiivain hintojen nousu on nyt takanapäin, kertoo Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen, Etlan, ennustepäällikkö Päivi Puonti.

Puonnin mukaan myös näkymät loppuvuotta kohti ovat kuluttajan näkökulmasta lupaavat. 

– Inflaatio jatkaa hidastumistaan, kun mennään syksyä ja loppuvuotta kohti. Monien palkansaajien palkankorotukset on tulleet voimaan ja eläkkeisiin on tehty indeksitarkastukset. Kun samaan aikaan inflaatio hidastuu, se tarkoittaa, että ostovoima paranee, Puonti ynnää.

Etlan ennustepäällikön mukaan tilanne onkin nyt aivan päinvastainen kuin vuosi sitten. 

– Viime syksynä inflaatio alkoi kiihtyä, ja talvea kohti se saavutti huippulukemia. Oltiin yhdeksässä prosentissa, kun nyt ollaan laskusuunnassa, Puonti sanoo.

Onko korkojen nousussa nähty jo huippu? Katso koko haastattelu ja Päivi Puonnin arviot korkojen nostosta MTV Viiden jälkeen!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat