Suomalaishiihtäjän MM-kisat tuhoutuivat Italiassa – kotiinlähtö mielessä heti avauskisan jälkeen: "Erittäin raju tauti"

Italian Toblachissa helmikuun alussa iskenyt tauti pilasi maastohiihtäjä Lauri Vuorisen mahdollisuudet Planican MM-sprintissä. 

Vuorinen karsiutui torstaina perinteisen sprintin erävaiheesta. Kisan jälkeen hän kertoi sairastaneensa influenssan Toblachissa, minkä vuoksi hän joutui jäämään sivuun myös tuolloin maailmancupista.

– Se oli erittäin raju tauti. Viisi päivää oli aika rajuakin kuumetta. Siinä vaiheessa tajusin, että hommat menivät vähän uusiksi (MM-kisojen suhteen). Tiedostin, että pieni ihme pitää tapahtua, että pääsen huippuvireeseen. Jokainen päivä vei minua paljon eteenpäin viikkojen aikana, mutta ei kuitenkaan tarpeeksi huippusuoritukseen, Vuorinen kommentoi.

Hän joutui olemaan sivussa ladulta yli viikon.

– Olen pystynyt 8–9 päivää tekemään sellaista hyvään kroppaan olevaa harjoittelua. Se riitti siihen, että harjoittelu tuntuu hyvälle, mutta se on eri asia kuin hiihtää kilpaa, kun kaikki on pelissä kolme minuuttia.

Jari Isometsä ennakoi pian alkavia hiihdon MM-kilpailuja 4:21

Vuorinen huomasi ensimmäisessä väliaikapisteessä olevansa pulassa. Ero kärkeen oli liian iso. 

– Paha olo pitäisi saada sprintissä aikaiseksi. Tänään en sitä saanut.

Sairastelu kauden päätavoitteen alla "pisti mielen maahan".

– Päivät eivät riittäneet. Se tuli tavallaan pahimpaan mahdolliseen paikkaan. Toivo eli, mutta kuitenkin tiesin, ettei se ole hyvä asia.

Vuorisen MM-kisat ovat todennäköisesti tässä. Ensi sunnuntaina hiihdettävä vapaan parisprintti voisi olla ehkä vielä mahdollinen.

– Jos käsky käy, niin menen hiihtämään. Mutta uskoisin, että meiltä saattaisi löytyä siihen kovempikuntoisiakin tällä hetkellä.

– Varmasti maanantaina lähden kotiin. Sen pariviestin vielä katson, että miten siinä hiihdetään. 

Lue myös:

    Uusimmat