Suomalaishiihtäjä meni rajusti nurin – toinen tilitti jättipettymyksen jälkeen: "Umpisurkea"

Perttu Hyvärinen sijoittui parhaana suomalaisena 17:nneksi maastohiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Sveitsin Gomsissa. Hyvärinen jäi vapaan hiihtotavan 20 kilometrillä puoli minuuttia kilpailun voittaneesta Johannes Hösflot Kläbosta.

Arsi Ruuskanen oli kilpailussa 38:s, Juuso Haarala 44:s, Emil Liekari 53:s ja Wiljam Mattila 75:s.

Markus Vuorela kaatui ja keskeytti.

Hyvärinen oli kilpailuun varsin tyytyväinen.

– Olen positiivisesti yllättynyt. Hiihto sujui paremmin kuin oletin, vaikka sijoitus ei ollut häävi, Hyvärinen kertoi V Sportin haastattelussa.

Kilpailu 21 parasta hiihti 20 kilometriä alle 40 minuutissa.

– Hiihdin koko ajan rajoitinta vasten niin rajusti kuin sielu sieti. Menimme kovaa koko ajan, Hyvärinen kuvasi kilpailun luonnetta.

Simen Hegstad Krüger varmisti yhteislähtökilpailusta Norjalle kaksoisvoiton ennen Ranskan Jules Lapierreä. Maailmancupia johtava Norjan Harald Östberg Amundsen oli neljäs.

Vuorela meni tutkimuksiin

Ruuskaselle vapaan hiihtotavan yhteislähtö oli maailmancupin kiertueen tärkein kilpailu, ja tavoitteet olivat korkealla. Pettymys 38:nnesta sijaista oli sen mukaisesti raskas.

– Umpisurkea kisa. Olin lievästi sanottuna tosi huono. Turha jossitella, Ruuskanen synkisteli.

Ruuskanen pääsi matkaan sijalta 40, mutta valahti alkukilometreillä sijalle 65. Sen jälkeen hän paranteli asemiaan, mutta veto ei riittänyt loppuun asti.

– Arsi hiihti kuudesta kilometristä kymppiin ehkä liian kovaa, maajoukkuevalmentaja Ville Oksanen arveli V Sportilla.

Vuorela joutui vauhdikkaan kaatumisensa jälkeen terveystarkastukseen.

– Make menee jatkotutkimuksiin katsomaan tilanteen. Urheilija päättää sen jälkeen, mitä tiedotetaan, Oksanen kertoi.