NHL-ottelussa harvinainen suomalaisputki – verkko vinkui

Anton Lundellilta näyttävät veivailut – kiekko yläpönttöön 0:41
Katso: Anton Lundellilta näyttävät veivailut – kiekko yläpönttöön.

Montreal Canadiensin ja Florida Panthersin välisen jääkiekon NHL-ottelun alussa kolme suomalaispelaajaa iski peräjälkeen maalin mieheen. Taisto päättyi kotijoukkue Canadiensille 5–3.

Avauserässä todistettiin varsin harvinaista putkea, kun ensimmäiset kolme maalia olivat kukin eri suomalaispelaajien viimeistelemiä.

Panthersin Anton Lundell puikautteli sulavin liikkein itsensä ensin maalin edustalle ja puikkasi kiekon maalin ylärakenteisiin (video artikkelin ylälaidassa).

Canadiensin Joel Armia tasoitti vain minuutin päästä periodin puolivälissä. Hän lapioi maalin edustalta Michael Pezzettan toimituksen jälkeiset karat sisään (video alla).

Joel Armia lapioi irtokarat ja runttaa tasoituksen luukulta 0:48
Joel Armia jatkoi irtokarat uuniin.

Armian maalista meni kolme minuuttia, kun asialla oli jälleen suomalaishyökkääjä. Panthers-kapteeni Aleksander Barkov ajoi Vladimir Tarasenkon syötön jälkeen luukulle ja siirsi limpun rystyllä pesään samalla kun hän kaatui jäähän (video alla).

Aleksander Barkov rynnistää maalille ja iskee osuman kaatuessaan 0:41
Aleksander Barkovin maalissa oli tahtoa ja päättäväisyyttä.

Lundell sai maalinsa lisäksi tililleen myös syöttöpisteen, kun hän oli alustamassa Sam Bennettin viimeistä edellisellä peliminuutilla kolmannessa erässä laukomaa 3–5-kavennusta.

Nick Suzuki teki Canadiensille ottelussa kaksi pönttöä.