Suomalaiset uskomattoman hyväkäytöksisiä elokuvateatteriasiakkaita

Suomalaiset käyttäytyvät elokuvateatterissa kuuliaisesti ja moitteettomasti. 3D-laseja käsitellään hellävaraisesti, eikä yönäytöksissä rellestetä edes U2:n keikalla. Finnkinolla asiakkaiden käytökseen ollaan tyytyväisiä, kaikki on sujunut paremmin kuin uskottiinkaan.

– Asiakkaat ovat kohdelleet laseja pääsääntöisesti hyvin, paremmin kuin uskottiinkaan. Asiakaskäytössä harvemmin tapahtuu rikkoutumisia. Vahtimestarit neuvovat lasien käytössä, ja ennen elokuvaa katsojille näytetään traileri, jossa opastetaan käsittelemään laseja oikein, teatteripäällikkö Markku Riekkinen Finnkinolta kertoo.

Hyvän ohjeistuksen ja kuuliaisten asiakkaiden lisäksi 3D-lasien ehjinä pysymistä edesauttaa niiden laatu. Lasit ovat vankkaa tekoa, eivätkä ihan helposti hajoa. Toki riski suurenee, kun puhutaan esimerkiksi lastennäytöksistä.

– Lapset kääntelevät ja vääntelevät laseja enemmän, mutta hajoaminen on silti tosi vähäistä asiakasmäärään suhteutettuna.

Riekkisen mukaan laseja ei mene rikki edes joka viikko. Se on Finnkinolle helpotus sillä 3D-lasien hinta pyörii jopa 20–50 dollarin liepeillä.

– Lasit eivät ole meille ilmaisia, siksi niiden käyttöä valvotaan korostetusti ja seurataan, että lasit jäävät saliin. Ihmisillä ei ole suurta mielenkiintoa varastaa niitä, koska niillä ei ole muuta käyttöä.

Yönäytöksissä vähän järjestyshäiriöitä

Riekkinen kiittelee asiakkaita myös siitä, etteivät suomalaiset juurikaan rellestä leffateatterissa edes myöhäisillan näytöksissä. Vaikka yönäytökset ovat muun muassa Flamingon teatterille jokaviikkoisia, järjestyshäiriöitä tapahtuu hyvin vähän.

– Elokuviin tulevat porukat eivät ole juhlineet ennen näytöstä eivätkä tee sitä näytöksen aikanakaan. Joskus saattaa joku pullo löytyä salin penkkiriveiltä, mutta sellaista tapahtuu todella vähän. Omat jälkensä elokuvateatterivieraista kuitenkin jää, se tietää siivoojille töitä.

Flamingon ja Ison Omenan kauppakeskusten teattereita luotsaava Riekkinen tietää, että teatterit vetävät puoleensa paljon perheitä. Jos vanhemmat lähtevät ostoksille, lapset saattavat mennä siksi aikaa katsomaan elokuvan. Finnkino noudattaa elokuvatarkastamon ikärajoja ja pyrkii tarkistamaan lapsiasiakkaiden iät jo lippukassalla.

– Mukaan sattuu sellaisiakin asiakkaita, jotka ovat siinä uskossa, ettemme ole asian suhteen niin tarkkoja. Siitä syntyy joskus turhautumista, Riekkinen tietää.

3D:stä iso hitti

Riekkinen korostaa, että teatteri pyrkii antamaan asiakkaalleen kokonaisvaltaisen elämyksen. Elokuvan lisäksi satsataan myös palveluihin ja ympäristöön.

– Kilpailemme ihmisten vapaa-ajankäytöstä. Elokuvat ovat pääroolissa, mutta tarjoamme myös vaihtoehtoisia näytöksiä, kuten formuloita, konsertteja, oopperaa.

Riekkisen mukaan Suomessakin jo ensiaskeleensa ottanut 3D-elokuva tulee olemaan iso hitti. 3D-elokuvat ovat levittäytymässä usealle paikkakunnalle tulevaisuudessa. Lippujen hintoihin uusi tekniikka vaikuttaa muutaman euron verran.

– Elokuvalipun hinta on noussut vain noin 5–10 prosenttia kymmenen vuoden aikana lippukategoriasta riippuen, elokuva on edelleen suhteellisen edullinen vapaa-ajanviettomuoto.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja