Mainos

Suomalaiset poistaisivat pakkoruotsin

MTV:n kyselyssä 80 % haluaisi poistaa ruotsin pakollisen opiskelun kouluissa. MTV:n netissä olleeseen kyselyyn vastasi 4 223 henkilöä.

Vastauksia perustellaan mm siten, että ruotsin opiskelu on jäänne historiasta ja että englannin kielellä pärjää myös Ruotsissa. Moni suomenkielinen on myös huomannut, että ei ole tarvinnut ruotsia missään tilanteessa.

- En ymmärrä tälläistä jäännettä , miksi tämä on jätetty tällevuosituhannelle. Englannin kielen kokeeseen voisi keskittyä paremmin ja sitä kieltä todella tarvitaan tämän päivän maailmassa. Pois pakkoruotsi kokonaan! Abin äiti

- KYLLÄ! Mielestäni on turhaa pakottaa lukemaan ruotsia, kun esim englanti on se kieli millä pärjää niin töissä kuin maailmallakin. Ja siis monet ruotsia puhuvat puhuvat kyllä englantia! Ja uskon myös, että "viha" ruotsin opiskelua kohtaan loppuisi jos sitä voisi itse vapaaehtoisesti lukea, jos itse kokee sen tarpeelliseksi, esim. asuinpaikan tai toive ammatin suhteen!

- Opiskelin ruotsia vuosikausia ja sain laudaturin yo-kokeissa - mutta kielitaidolle ei ollut mitään käyttöä, Suomessa ei suostuttu puhumaan ruotsia, ja kieli unohtui eikä kehittynyt työkielenäkään. Nykyisin kokoukset ovat niin kansainvälisiä, ettei muu kuin englanti tule kyseeseen. Maapallo on kutistunut sitten 80-luvun - vain englannilla pärjää.

Monien mielestä olisi parempi käyttää ruotsinkielen opiskeluun nyt kuluva aika yleismaailmallisten kielten opiskeluun.

- Se on yksinkertaisesti turha, hyödytön. Englanninkielellä pärjää paremmin mailmalla, ruotsia puhutaan vain yhdessä maassa + muissa pohjoismaissa sen sukuista. Hyötysuhde on niin pieni, että ei vaan kannata pistää siihen rahaa ja aikaa.

- Pakkoruotsi kaventaa epäterveesti suomalaisten kielitaitoa ja estää suomalaisia opiskelemasta maailmankieliä kuten ranskaa, saksaa, venäjää tai espanjaa. Suomenruotsalaiset osaavat suomea, joka on suomalaisten yhteinen kieli.

- Ruotsi pois pakollisuudesta ja rinnalle useita eri vaihtoehtoja, joista valita se pakollinen. Tänä päivänä ruotsi ei ole enää SE kieli jota tulisi opiskella. Suomen ja englannin lisäksi tulisi olla yksi pakollinen, esim. saksa, espanja, kiina tai ruotsi.

Pakkoruotsia puolustavat taas ovat sitä mieltä, että koska Suomi on edelleen kaksikielinen maa., niin myös ruotsia kannattaa opiskella.

- Ruotsinkieltä osaavat saavat yleensä helpommin duunia jatai ottavat parhaat duunit päältä, samaan aikaan kun kieltä osaamattomat kuikuilevat työkkärissä.

Lue myös:

Lue myös:

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.