Suomalaiset ovat alkaneet harjoittaa sotilastaitoja ja ostaa taisteluliivejä Ukrainan sodan takia – ampumaradat ovat täynnä ja ensiaputarvikkeita myyty loppuun

Sota Euroopassa sai ihmiset ostamaan taisteluvarusteita ja kertaamaan 10:24
Katso Uutisaamun keskustelu: Sota Euroopassa sai ihmiset ostamaan taisteluvarusteita ja kertaamaan

Sotilastaitojen harjoittelu on kasvattanut suosiotaan. Myös kriisiajan tarvikkeita hamstrataan. 

Suomalaiset ovat alkaneet harjoittaa sotilastaitoja Ukrainan sodan takia. 

– Ihmiset ovat selkeästi huomanneet sen, että nyt tapahtuu jotain peruuttamatonta meidän ympärillämme, ja ovat varmaan miettineet, mitä voin itse tehdä asialle, Reserviläisliiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola sanoo. 

Kansalaisten maanpuolustusvalmiutta edistävä Reserviläisliitto on saanut poikkeuksellisen paljon uusia jäsenhakemuksia tammi–helmikuussa. Hakemuksia oli viime perjantaihin mennessä tullut reilut 1 200, kun viime vuonna vastaavalla jaksolla uusia jäsenhakemuksia tuli 490. 

Pohjola kertoo, että ampumaradat ovat uusista jäsenistä täynnä. 

– Meillä on paljon liikuntaa ja urheilua, eli sotilaan perustaitojen ylläpitoa, jota ihmiset haluavat ylläpitää tällä hetkellä, Pohjola kertoo. 

Ensiaputarvikkeet ja taisteluliivit myyvät eniten

Lisäksi Suomessa ostetaan paljon ensiaputarvikkeita ja esimerkiksi taisteluliivejä. Varustelekan myynti Suomessa ja vienti ulkomaille on kasvanut nopeasti. 

– Paitsi että meiltä ostetaan paljon tavaraa Ukrainaan, ihmiset ostavat itselleen varustautuakseen, Varustelekan kauppias Valtteri Lindholm kertoo. 

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Varusteleka on myynyt taisteluensiaputarvikkeensa jo loppuun. Apteekeissa ensiaputarvikkeista ei ole raportoitu puutteita. 

– Jos ammutaan kiväärillä jalkaan, pitää äkkiä laittaa kiristysside siihen jalkaan. Niitä ei ihan joka apteekista löydy sellaisia vehkeitä, niin me olemme myyneet varaston loppuun, Lindholm kertoo. 

Varastot tyhjenevät Lindholmin mukaan niin vauhdilla, että on vaikea löytää täydennystä. Taisteluvarusteista on myyty etenkin taisteluliivejä.

Lue myös:

    Uusimmat