Mainos

Suomalaiset ottaisivat maltilliset palkankorotukset pidemmän työajan sijaan

Suomalaiset hyväksyisivät mieluummin palkkamaltin 3–4 vuoden ajaksi kuin työajan pidentämisen ilman palkankorotusta.

76 prosenttia vastaajista kannatti ensisijaisesti maltillisia pitkäaikaisia palkankorotuksia ja 15 prosenttia työajan pidentämistä ilman korotuksia.

Yhdeksän prosenttia ei osannut kertoa kantaansa, selviää palkansaajakeskusjärjestö STTK:n Taloustutkimuksella teettämästä tutkimuksesta.

Suomalaisilta kysyttiin myös, että jos työaikaa pidennettäisiin, pitäisikö sen tapahtua vuosityöaikaa pidentämällä vai arkipyhät poistamalla. 56 prosenttia vastaajista valitsi arkipyhien, kuten helatorstain ja loppiaisen poistamisen.

Yli kolmasosa vastaajista kannatti työajan pidentämistä sadalla tunnilla vuodessa. 11 prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

Naiset ja miehet ovat lähes yhtä mieltä siitä, että maltilliset korotukset ovat parempi vaihtoehto kuin työajan pidentäminen. Myöskään ammatti tai asuinpaikka ei nosta esiin suuria näkemyseroja.

Tutkimus tehtiin 1.–4. kesäkuuta välisenä aikana atk-avusteisena puhelinhaastatteluna. Kohderyhmässä oli 1007 iältään 15–79-vuotiasta kaikkialta Suomesta Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Virhemarginaali on 3 prosenttiyksikköä suuntaansa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.