Mainos

Suomalaiset neuvottelevat innolla lainojensa ehtoja uusiksi – uusia asuntolainoja nostettiin maaliskuussa 1,5 miljardilla eurolla

15:14

Suomalaiset neuvottelevat ahkerasti asuntolainojensa ehtoja uusiksi, kertoo Suomen Pankki.

Tammi-maaliskuun aikana uudelleen neuvoteltujen asuntolainasopimuksien määrä oli 3,8 miljardia euroa, mikä on 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna ja 35 prosenttia enemmän kuin toissa vuonna vastaavaan aikaan.

Video: Ottaisitko yli 30 vuoden asuntolainan?

Asuntolainasopimuksia neuvotellaan nyt uudelleen kuukausittain keskimäärin miljardin euron edestä. Määrä sisältää lyhennysvapaiden lisäksi myös muut lainojen uudelleenneuvottelut, esimerkiksi marginaalimuutokset. Uudelleen neuvoteltujen sopimusten määrän kasvua selittää Suomen Pankin mukaan osaltaan myös pankkien välinen kilpailu asuntolaina-asiakkaista.

Maaliskuussa nostettujen uusien asuntolainojen keskikorko oli 0,92 prosenttia ja laskennallinen korkomarginaali 0,9 prosenttia. Uusista asuntolainoista peräti 98 prosenttia sidottiin euribor-korkoihin ja kaksi prosenttia kiinteisiin korkoihin.

Kotitaloudet nostivat maaliskuussa uusia asuntolainoja 1,5 miljardin euron edestä. Asuntolainojen kanta oli kuun lopussa 96,2 miljardia euroa ja asuntolainakannan vuosikasvu 2,1 prosenttia. Kotitalouslainoista oli kulutusluottoja 15,3 ja muita lainoja 16,9 miljardia euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.