Suomalaiset kotitaloudet nostivat huhtikuussa uusia asuntolainoja 1,9 miljardia euroa, kulutusluottoja on 16 miljardin edestä

Suomen Pankki huolissaan asuntovelallisista – vaatii velkakaton ja asuntolainojen pituusrajoituksen ottamista käyttöön 2:08
Suomen Pankki huolissaan asuntovelallisista – vaatii velkakaton ja asuntolainojen pituusrajoituksen ottamista käyttöön, tätä se tarkoittaa

Suomalaiset kotitaloudet nostivat huhtikuussa uusia asuntolainoja 1,9 miljardia euroa, kertoo Suomen Pankki. Tämä on liki 500 miljoonaa euroa enemmän kuin vuosi sitten. Kulutusluottoja suomalaisilta löytyy miljardien edestä.

Pankin mukaan asuntolainojen kanta oli huhtikuun lopussa 104 miljardia euroa. Kanta kasvoi vuodessa neljä prosenttia. Asuntolainojen keskikorko oli 0,82 prosenttia.

Kotitalouksien lainoista oli huhtikuun lopussa kulutusluottoja yli 16 miljardia euroa ja muita lainoja runsaat 17 miljardia euroa.

Autoja ja muita ajoneuvoja koskevien lainojen osuus oli kohonnut huhtikuun lopussa lähes viidesosaan luottolaitosten kotitalouksille myöntämistä kulutusluotoista.

Kulutusluotoista ajoneuvolainojen osuus oli runsaat kolme miljardia euroa, tili- ja korttiluottojen noin neljä miljardia euroa ja muiden kulutusluottojen yli yhdeksän miljardia euroa.

Lue myös:

    Uusimmat