Mainos

Suomalaiset kiertävät lainakattoa kulutusluotoilla: "Katsotaan, kenelle jää musta pekka käteen"

2:16

Takuu-Säätiön toimitusjohtaja Juha A. Pantzar on huolissaan siitä, että viime heinäkuun alussa voimaan tullutta lainakattoa kierretään ottamalla kulutusluottoja. 

Lainakatto tarkoittaa sitä, että asunnonostajalla on oltava kymmenen prosentin omarahoitusosuus. MTV uutisoi tänään, että yhtä useampi kiertää säädöstä ottamalla erilaisia kulutusluottoja, jotka ovat usein korkeakorkoisia.

– Ei tämä ole lainkaan sen mukaista, mitä lainakatolla alun perin yritettiin saada aikaan. Lainakattoa pystyi kiertämään jo alun perin ja epäilimme, että näin tässä tulee käymään. 

– Me yritimme ajaa sitä, että lainan takaisinmaksukyvystä olisi näyttöä. Jos et kykene säästämään, niin lainan takaisinmaksu tulee olemaan yhtä lailla vaikeaa, Pantzar kommentoi MTV:n Kymmenen uutisissa. 

Häntä ihmetyttää se, etteivät pankit tunnu olevan tarpeeksi huolissaan siitä, onko asiakkaan takaisinmaksukyky vakaalla pohjalla.

– Luulisi, että se olisi luottolaitosten kiinnostuksen kohteena oleva asia. Tuntuu siltä, että markkinat vetävät niin hyvin. Odotetaan, että kenelle jää musta pekka käteen. 

Pantzarin vinkit maksuhäiriöiden välttämiseen ovat yksinkertaiset. 

– Malttia ja järkeä luotonotossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.