Suomalaiset kertovat: Täältä saan parhaimmat ihonhoitovinkit!

Kauneusvinkit-sivusto halusi tietää, mistä suomalaiset ovat saaneet parhaimmat ihonhoitovinkkinsä. Suurin osa vastaajista kertoi lukeneensa parhaimmat niksit ja neuvot naistenlehdistä, mutta myös saaneensa oivallisia neuvoja lähipiiristään. Lue mielenkiintoiset perustelut!

Kauneusvinkit-sivusto kysyi lukijoiltaan, keneltä he saavat parhaimmat ihonhoitovinkkinsä.

Suurin osa vastaajista, 39 prosenttia, kertoi haalineensa parhaimmat neuvot ja niksit naistenlehdistä. Lukijat perustelivat vastaustaan muun muassa sillä, että naistenlehdistä pystyi lukemaan neuvoja ajan kanssa, ilman kiirettä.

Suomalaiset luottivat myös asiantuntijoiden neuvoihin, mutta myös perheenjäsenien kokemuksiin ja vinkkeihin.

Suomalaisten TOP 5: Parhaat ihonhoitovinkit saa..

1. Naistenlehdistä (39 prosenttia)

2. Nettisivuilta (17 prosenttia)

3. Apteekista tai asiantuntijoilta (15 prosenttia)

4. Perheenjäseniltä (9 prosenttia)

5. Ystäviltä (8 prosenttia)

Kyselyyn vastasi 457 Kauneusvinkit-sivuston lukijaa. Miten suomalaiset perustelivat vastauksensa? Lue alta!

Valinta pitää tehdä rauhassa

Suurin osa kyselyyn vastanneista kertoi lukevansa ihonhoitovinkkejä naistenlehdistä.

– Luen mielelläni lehdistä tuotteista, kaupassa tuntuu ettei kehtaa jäädä kääntelemään purkkeja ja lukemaan kaikkea, koska purnukoita on paljon ja ne ovat niin ihania. Jos myyjä tulee paikalle, en saa rauhassa tutustua laajasti erilaisiin tuotteisiin vaan sorrun myyjän ehdottamaan vaihtoehtoon, en kylläkään osta mitään mistä en oikeasti pidä. Lehtien esittelyt erilaisista tuotteista on mukava lukea rauhassa.

Suomalaiset kertoivat myös luottavansa ammattilaisten tietotaitoon: oivallisia ihonhoitoneuvoja oltiin saatu esimerkiksi kosmetologilta ja lääkäriltä – myös monien lähipiiristä löytyi kauneusalan ammattilaisia, joiden puoleen oli helppo kääntyä.

– Parhaat meikkivinkit olen saanut kosmetiikkaosaston myyjiltä. He ovat ammattilaisia ja tuntevat tuotteet. Näin välttyy hukkaostoksilta.

Internetistä löytyy kanssasisaria

Lukijoista 17 prosenttia kertoi etsineensä ihonhoitoon liittyviä vinkkejä erilaisilta nettisivuilta. Myös omien kokemuksien ja kokeilujen kautta omat ihonhoitosuosikit olivat löytyneet.

– Selailen säännöllisesti useita erityyppisiä keskustelupalstoja, joilta ihonhoidon uudet tuulet sitten puhaltavat omalle hipiälleni. Netistä esimerkiksi couperoottisen ihon kanssa painivia kohtalotovereita löytää helpommin kuin tuttavapiiristä.

– Parhaat ihonhoitovinkit olen saanut netistä, naistenlehdistä ja lifestyle-ohjelmissa vierailevilta ammattilaisilta sekä eräältä perhetuttavalta, joka tietää erittäin paljon kosmetiikasta.

Vinkkejä äidiltä tyttärelle

Vastaajista 9 prosenttia kertoi saaneensa hyviä neuvoja perheenjäseniltään: ihonhoitorutiinit tuntuivat periytyvän äidiltä tyttärelle.

– Käytän aina samoja ihonhoitotuotteita, mitä äitini! Näemmä myös kauneusvinkit periytyvät äidiltä tyttärelle. Käytän samaa kasvorasvaa ja meikinpoistoainetta, mitä äitini on käyttänyt koko ikänsä. Samoin samaa ripsivärimerkkiä, samoja huulipunatuotteita.. onneksi sentään värit ovat hitusen erilaisia!

– Siskon kanssa meillä molemmilla on aikas samanlainen ihotyyppi. Käymmekin vuoronperään toistemme meikkilaukulla kokeilemassa erilaisia ihonhoitotuotteita: hän ostaa aina kirkastavia, minä taas hoitavia tuotteita. Näin löytyy se oma, koska testattavaa on kaksin verroin enemmän.

– Isoäitini on aina panostanut ihonhoitoon. Tämä tapa ja parhaimmat neuvot ja niksit ovat edenneet aina äidiltä tyttärelle.


Onko sinulla hyviä vinkkejä tai haluatko kertoa omista kauneusrutiineistasi? Vastaa uuteen kyselyyn!Lue myös:


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat