Suomalaiset kertovat: Palkkasin etsivän varjostamaan vaimoani

Helmi tutki, kiinnostavatko yksityisetsivän palvelut suomalaisia.

Amerikkalaiset elokuvat vilisevät kaikenkarvaisia yksityisetsiviä, jotka kuvaavat petollisia puolisoita puiden takana piileskellen. Voiko moinen toistua tosielämässä?

Helmi kysyi lukijoiltaan, ovatko he haaveilleet yksityisetsivän palkkaamisesta tai jopa tehneet niin. 1200 suomalaista otti osaa kyselyyn, jossa selvisi, että kumppanin kyttäämistä pidetään törkeänä luottamuspulan osoituksena.

Etsivä tutkimaan pettämisepäilyjä

Vastanneista 18 prosenttia haluaisi palkata yksityisetsivän. Yleisimpiä syitä olivat pettämisepäilyt omaa rakasta kohtaan.

– Joskus epäilin miesystäväni pettävän minua, ja kävihän se mielessä, että olisin palkannut yksityisetsivän, mutta tulin kuitenkin järkiin ja tajusin, että epäilykseni olivat tuulesta temmattuja... kertoo nimimerkki Epäilijä.

– Mieheni petti minua noin puoli vuotta sitten. Edelleen vahva epäily, että sama meno jatkuu. Mies ei asiaa myönnä, ennen kuin jää kiinni ns. housut kintuissa. Itsellä ei ole mahdollisuutta vakoilla, ja ulkopuolinen olisi muutenkin siihen parempi, komppaa nimimerkki surusilmä.

Tuulitukka-nimimerkki haluaisi palkata yksityisetsivän, jotta menneisyyden pettämisongelmat eivät toistuisi.

– Entisessä elämässä miehelläni oli suhde, ihmiseen jota luulin ystäväkseni. Olen jo päässyt pahimman yli, mutta se että tuo suhde jatkui 4vuotta, on jättänyt pysyviä pelkoja minuun. Tiedän, ettei koskaan pitäisi verrata aiempaa suhdetta nykyiseen, mutta pelko on pelkoa. Inhottaa miten joku voi satuttaa toista olemalla itsekäs ja välinpitämätön!

Yksityisetsivä toimii!

Esimerkiksi nimimerkki Ukkeli 1960 oli jo turvautunut yksityisetsivään suhdeongelmien vuoksi.

– Olen käyttänyt etsivää, se oli kallista mutta se kannatti. Vaimollani oli 1990-luvulla suhde toiseen mieheen, hän meni sittemmin halpaan: mies lupasi suuria, mutta petti viime hetkellä ja vaimoni jäi ns. "kiinni". Pikku lastemme takia sovimme, että hän lopettaa ko. suhteen, ja yritämme pelastaa avioliitomme. Minulle jäi kuitenkin tunne, että hän jatkoi suhdetta. Hän väitti minua vainoharhaiseksi kun tiedustelin asiasta. Etsivä vahvisti epäilykseni, minulle oli tärkeintä tietää totuus ja todellisen asemani en siis ollut hullu. Avioliittomme päätyi tietysti eroon pari vuotta myöhemmin, ja menin uusiin naimisiin 5 vuotta sen jälkeen aivan fantastisen naisen kanssa. Mutta lapseni maksoivat suurimman laskun koko sopassa, entinen vaimoni nimittäin esti minua tapaamasta lapsiamme 4-5 vuoden ajan, rangaistukseksi siitä että sain hänet kiinni. Mutta se on kait sitä modernia tasa-arvoa.

Säälittävää luottamuspulaa?

Yli 75 prosenttia vastanneista ei ollut koskaan harkinnut kumppaninsa kyttäämistä ammattilaisen avulla. vastaajien mukaan yksityisetsivät palkkaaminen kertoisi, että suhteessa on jotakin vialla.

– Mielestäni se on säälittävä osoitus luottamuksen puutteesta. Jos epäilee jotain kumppanistaan, niin kannattaisi jutella hänen kanssaan tai tutustua paremmin. Sellainen tuntuu myös loukkaavalta toista kohtaan, kuvaa nimimerkki Seurustelunaloittanut.

Samaa mieltä on nimimerkki Luottopelaa.

– Jos suhde on niin huonolla pohjalla, että pitää palkata yksityisetsivä puolison perään, niin miksi yleensä olla yhdessä? Eihän tuollainen ole mitään normaalia elämää.

– Suhde perustuu suurelta osin luottamukselle. Jos en voi luottaa mieheni sanaan, ei suhteen perusta ole kunnossa. Yksityisetsivän palkkaaminen seurailemaan toisen kulkemisia on askel täysin väärään suuntaan! Siinä vain ruokitaan luottamuspulaa entisestään, jos et usko puolisosi puhuvan sinulle totta, niin onko silloin jo aika miettiä vähän jotain muuta kuin toisen vakoilemista? kertoo myös nimimerkki Sipsu.

Oman elämänsä etsivä

Osa vastaajista aikoi toimia oman elämänsä yksityisetsivänä ja tutkia kumppaniaan itse.

– Kyllä sitä voi olla oman elämänsäkin yksityisetsivä, jos kumppanin käytös ja olemus antavat moiseen jo johtolankoja. Tiedän saavani vihat päälleni, mutta mielestäni esimerkiksi petollisen kumppanin kännykän tutkiminen on sallittua, jos tämä on jo aiemmin pettänyt luottamuksen. Silloin luottamukselle on aihetta, jos mitään ei löydy. Sitten tämä pitäisi pyhittää rauhaan. Jos petoksen jälkiä löytää, on aika päästä tällaisesta ihmissaastasta eroon. Ja miten muuten tästä olisi saanut tietää, jollei olisi itse ottanut selvää? Luottamus ei ole sitä, että niin kauan voi tehdä toisen selän takana mitä vain, kunhan hän ei saa tietää. Luottamus pitää ansaita ja todistaa, kuvaa nimimerkki SP.

– Miksi palkata yksityisetsivä, kun voit itsekin erittäin monipuolisin keinoin vakoilla kumppaniasi, luovuus kunniaan niin ei tarvitse maksaa muille. Tai sitten perinteisesti Jos et voi luottaa kumppaniisi, et ole oikean ihmisen kanssa, nimimerkki omatoimisuus? säestää.

Nimimerkki harmistunut keksisi yksityisetsivälle aivan muuta käyttöä kuin kumppanin kyttäämisen.

– Kannattaako elää suhteessa, jossa tarvitsee edes miettiä moista ideaa! Eli ei-vastaus kumppanin tutkailuun, mutta muuten etsivälle olisi käyttöä, koska haluaisin löytää identtisen kaksoissisareni. Meidät erotettiin vauvana.

MTV3/Helmi

Kuvat: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat