Suomalaiset kertovat: Näillä kotikonsteilla flunssa taltutetaan!

AVA kysyi lukijoiltaan heidän tehokkaimpia flunssankarkotusvinkkejään. Levon lisäksi suomalaisilla onkin takataskussaan useita kikkoja ärsyttävän taudin nujertamiseksi.

Kysyimme suomalaisilta parhaimpia vinkkejä flunssan karkotukseen. Ensisijaisesti suomalaiset haluavat jäädä kotiin lepuuttelemaan flunssan iskiessä. Huima enemmistö eli 70 prosenttia kyselyyn vastanneista suositteli lepoa flunssan nujertamiseen. 21 prosentilla vastaajista oli kuitenkin oma kikkansa taudin taltuttamiseen, kun taas yhdeksän prosenttia kertoi turvautuvansa lääkkeisiin.

Lepo nopeuttaa parantumista

"Lepo paras lääke, kokeiltu on. Kun flunssa iskee, niin aikuisella harvoin kuume nousee. Silti olo on kipeä, päätä ja jäseniä särkee, yöuni heikkoa tukkoisuuden ja yskän vuoksi. Välillä töissä on niin hektistä, että muutamankin päivän poissaolo tekee pullonkaulan töille, joten olen monta kertaa ollut kipeänä töissä. Ja jos olen jäänyt pariksi kolmeksi päiväksi kotiin ja nukkunut ja lähinnä ollut peiton alla vaan torkkumassa, niin toipuminen on ollut nopeampaa kuin silloin, kun olen ollut töissä. Töissä ollessa flunssa on myös usein vaatinut jälkitaudin ja sitä ei ole tullut, jos olen ollut kotona "saikulla". "

"Lepo, ehdottomasti. Ei mikään ole kurjempaa kuin olla sairaana töissä. Sekin on nykyään asia, jota harva työssäkävijä voi välttää. Itse olen alalla, jossa järjen pitäisi olla terävä kuin partaveitsi - eikä keskittyneisyys saisi herpaantua hetkeksikään. Yritä siinä sitten olla skarppina, kun saa yskimisen ja niistämisen takia valvoa öisin tuntikausia...! Minulle nousee harvoin niin korkeaa kuumettakaan, että saisin jäädä kotiin sairastamaan. Nytkin on kamala ärsytysyskä - ja aloitin nykyisessä työpaikassani vastìkään. Tunnen jo lannistuneisuuden ja epäonnistumisen tunteet sisuskalujani myöten. "

Kotikonstit käyttöön

"Olen AMK-opiskelija eli levolle ei jää paljoa aikaa joten käytä monia kotikonsteja, kuten kuumaa hunajavettä ja kuumia jalkakylpyjä sekä tietysti C-vitamiinia. "

"Valkosipuli. "

"Päivittäinen tankkaus oikean valmistajan vitamiineja takaa sen, että flunssaa ei enää edes tule. "

"Tee ja lämmin kaakao, lämpimästi pukeutuminen ja unipeiton alla oleskelu. Ainakin ne.. :) "

"Tee, villasukat, iso, lämmin peitto ja piirretyt. Jos niillä ei parane, niin ei millään. "

"Inkivääri, valkosipuli, hunaja, sitruuna, tiikeribalsami jne. "

"Ihan minkä tahansa teen juonti + paljon hunajaa ja villasukat jalkaan ja fleecehuppari/villapaita päälle. Ja keitot auttavat myös. "

"Vihreä tee, jota juon muutenkin päivittäin. Lisäksi keittoja on mukava syödä flunssaisena ja ne lämmittävät mahassa. Lepään myös paljon ja jos flunssa ei ole ehtinyt pahentua, käyn myös saunassa. "

"Ennaltaehkäisy 100µg D-vitamiinilla päivittäin. Eikä tule nuhat ja köhät! "

"Hyvä käsihygienia on paras flunssan karkoitin!"

Lääkkeet

"Jos oikein raju flussa iskee päälle, lääkkeillä ja vitamiineilla voi ainakin koettaa helpottaa oloa! Otan myös joka vuosi influenssarokotteen, jotta välttyisin siltä pahimmalta pöpöltä. "

"Flunssaan on tänä päivänä todella tehokkaat lääkkeet."

Kyselyyn vastasi 302 AVAn lukijaa.

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja