Suomalaiset jumissa Wienin lentokentällä Finnairin peruttua lennon: "Ei tullut mitään viestiä, kaikki ehtivät jo kentälle"

MTV Helsinki-Vantaalla: Finnairin matkustamohenkilökunnan ulosmarssi alkaa – noin sata lentoa peruttu 7:38
MTV Helsinki-Vantaalla: Finnairin matkustamohenkilökunnan ulosmarssi alkaa – noin sata lentoa peruttu

Finnair on joutunut perumaan lentojaan Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n ilmoittaman lakon takia. Lentojen peruuntumiset ovat aiheuttaneet Finnairin asiakkaille harmaita hiuksia.

Kuuden hengen suomalaisseurue oli illalla palaamassa Wienistä Suomeen, kun Finnairin lennon peruuntuminen sotki suunnitelmat täysin. Seurueeseen kuuluva nainen kertoo MTV Uutisille, että tieto Finnairin lennon peruuntumisesta tuli vasta Wienin lentokentällä.

– Finnairilta ei tullut etukäteen mitään viestiä ja Finnairin sovelluskin näytti, että lento olisi lähdössä. Kun sitten tulimme kentälle, niin lennon kohdalla lukikin, että se on peruttu. Finnairin olisi kyllä pitänyt tiedottaa, että lento on peruttu ennen kuin ehditään kentälle ihmettelemään asiaa.

Naisen mukaan kentällä oli paljon muitakin suomalaisia, joista kukaan ei ollut saanut Finnairilta mitään tietoa tilanteesta.

– Kaikki koneen matkustajat olivat jo varmaankin ehtineet lentokentälle. Kaikki olivat ihan ihmeissään, miksi lennon peruuntumisesta ei ollut tullut mitään tietoa. 

Nainen kertoo, että lisäksi Finnairin asiakaspalvelunumero oli suljettu.

– Jouduimme odottamaan kentällä aika kauan, ennen kuin Finnairilta sitten tuli viesti korvaavasta lennosta. 

Kyseinen korvaava lento tiesi sekin lennon matkustajille kirjaimellisesti mutkia matkaan.

– Tuo lento lähtee vasta aamulla. Ensin lennetään Geneveen ja sieltä sitten Suomeen.

Nainen kertoo, että osa peruuntuneen lennon matkustajista lähti itse varaamaan uusia lentoja ja osa jäi odottamaan. Naisen seurue onnistui varaamaan itselleen lentokenttähotellin, jossa he viettivät nyt yönsä

– En tiedä, korvaako Finnair hotellin. Viideltä aamulla mennään taas kentälle. Toivottavasti lento Genevestä Suomeen onnistuu. Sekin on nimittäin Finnairin lento, nainen toteaa naurahtaen.

Lennon peruuntumisen takia seurueen huomisetkin kuviot menivät täysin uusiksi:

– Kaikki ovat joutuneet ilmoittamaan töihin, että huomenna ei tullakaan. Meilläkin on pienet lapset, joiden hoito pitää järjestää. Hankalaksi tämä meni kieltämättä.

Lue myös:

    Uusimmat