Suomalaiset juhlivat huimaa saavutusta – Susijengin tähti säkenöi ratkaisevassa finaalissa: "Olen kiitollinen"

Päävalmentaja Tuomas Iisalon ja Susijengin laiturin Mikael Jantusen edustama Paris Basketball nappasi arvostetun Eurocupin voiton, kun se kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. 

Tuomas Iisalon luotsaama Paris Basketball katkaisi Eurocupin finaalisarjan perjantaina, kun se kaatoi jo toistamiseen Bourg-en-Bressen, tällä kertaa lukemin 89–81. Mikael Jantunen nousi ratkaisevassa loppuottelussa isoon rooliin, kun hän nakutti 15 pistettä runsaan 25 minuutin peliajalla.

Pisteiden lisäksi Jantunen nappasi yhden levypallon ja kolme koriin johtanutta syöttöä.

– Olen kiitollinen, että voin olla osa tällaista ryhmää. Olemme tehneet kovaa töitä koko vuoden ja tiesimme pystyvämme tähän. Meidän piti vain mennä ja näyttää se, ja mielestäni teimme juuri sen, Jantunen hehkutti ottelun jälkeen Eurocupin verkkosivuilla.

Eurocupin voitto on merkittävä saavutus Iisalolle ja Jantuselle. Kilpailu on Euroopan koripalloilun toiseksi arvostetuin heti Euroliigan jälkeen. 

Suomalaisista Eurocupin voittoa aiemmin on juhlinut vain Petteri Koponen.

Nousua kirkkaimpaan Euroopan eliittiin tekevän Paris Basketballin ruoriin pestattu Iisalo on antanut ensimmäisellä kaudellaan väkeviä näyttöjä valmennusosaamisestaan. Aiemmin tällä kaudella seura juhli Ranskan cupin voittoa. 

– Aloitimme tämän projektin suurin tavoittein ja on uskomatonta, että ne toteutuvat tällä tavalla, kun olemme ensimmäistä vuotta mukana tässä kilpailussa. Tämä on vaatinut todella paljon työtä, omistautumista ja uhrauksia, mutta nyt kaikki ymmärtävät, että se oli sen arvoista. Se on urheilua parhaimmillaan, Iisalo sanoi kenttähaastattelussa.

Viime vuonna Iisalo johdatti Bonnin Mestarien liigan ja Saksan Bundesliigan finaaleihin.

Eurocupin parhaaksi valmentajaksi jo ennen finaaleja nimetyn Iisalon Paris Basketball hävisi kilpailussa tällä kaudella vain yhden ottelun. Ranskan liigassa toisena oleva Pariisi on tällä hetkellä 19 ottelun voittoputkessa. Joukkuetta on huhuttu mukaan Euroopan suurimpien seurojen Euroliigaan.

Lue myös:

    Uusimmat