Suomalaiset hehkuttavat syysmuotia: "Värit kilpailevat ruskan kanssa"

AVA kysyi lukijoiltaan, mikä syysmuodissa kiehtoo. Valtaosa vastaajista kertoi viehättyvänsä erityisesti syksyisistä ja kirkkaista väreistä, joihin pukeutumalla pimeneviin syysiltoihin saa kaivattua piristystä.

Aroiksi pukeutujiksi leimatut suomalaiset yllättivät hehkuttamalla syksyn kirkkaita värisävyjä AVAn kyselyssä. Vastaajista 37 prosenttia oli sitä mieltä, että kaikkein kiehtovinta syysmuodissa ovat ihanat syksyiset värit. Vastaajat hehkuttivat erityisesti murrettuja värisävyjä.

Tyylikkäiden syystakkien ilmestymistä kauppoihin odotti 27 prosenttia vastaajista. 24 prosenttia kyselyyn vastanneista viehättyy syysmuodista etenkin siksi, että syksyllä on lupa sonnustautua lämpimiin pipoihin ja sormikkaisiin. Syysmuodin muista väripilkuista kertoi pitävänsä 12 prosenttia vastaajista. Värit olivat suomalaisten mielessä ylitse muiden syksyisten trendien.

"Vastavärien voimaa, kun keltaiset lehdet putoavat maahan!"

Vastaajat innostuivat hehkuttamaan syksyn voimakkaita värejä. Vaikuttaa siltä, että syksyllä suomalaiset uskaltautuvat kokeilemaan värikartan räikeimpiäkin värejä uskaliaasti – syksyn nimessä.

"Mielestäni syksyiset värit kuten viininpunainen on aivan ihana väri, sekä oranssi ja tummansininen. Mieleeni kuitenkin syysmuodista puhuttaessa juolahtaa ensimmäisenä minkä tahansa värinen iso villapaita johon voi käpertyä milloin vain. Tällainen villapaita on myös erittäin kätevä pukea vaikkapa harmaiden villasukkahousujen ja bootsien tai saappaiden kanssa. Täydellistä!"

"Talvi- ihmisenä olen jo saanut pidempään ihastella värien paljoutta ja kirjoa vaatetuksessa. Omat lempivärini ovat olleet pinnalla jo pidempään: lila, luumu, violetti, sähkönsininen, tummansininen, burgundi, mintun- ja limenvihreä, kirsikanpunainen, puhdas punainen, sitruunankeltainen, valkoinen, tummanruskea... Suomalaiset käyttävät ihan liikaa mustaa ja harmaata. Kyllä nekin omiin lempiväreihini kuuluvat, mutta tuntisin itseni todella ankeaksi ja masentuneeksi jos oma värimaailmani olisi niin rajoittunut! Sitä paitsi musta ei todellakaan sovi kaikille. Vaaleilta ja punapäiltä se imee kasvoja vasten käytettynä loputkin värit naamasta ja saa näyttämään kalpealta, jopa sairaalta. Kaikista muista väreistä löytyy oikea värisävy jokaiselle. Väriä elämään!"

"Oranssi! Parin viime vuoden aikana olen oppinut käyttämään värejä ja nyt olen rakastunut täysin oranssiin väriin. Se on mukavan lämmittävä väri näin kylminä ja sateisina päivinä!"

"Kaikki minua upeasti pukevat lempivärini! Murretut punaiset ja ruskeat, harmaa ja petrolinsininen. Ja tietysti aina luotettava musta. Jopa tylsät peruspuserot saavat eloa kun ne hehkuvat syksyn dramaattisissa väreissä. "

"Olen väri-ihmisiä ja pidän paljon vihreän ja oranssin yhdistelmästä. Mausteiset, ruskan kanssa kilpaa hehkuvat värit kuuluvat ehdottomasti syksyyn. Sinapinkeltaista, lämmintä männyn kaarnan ruskeaa, sammaleenvihreää ja ripaus vaahteran oranssia. Osa väreistä korostaa ihoni sävyn kuulautta, osa tekee siitä kylmän kuin syysaamun ilman. Kesäisin ja syksyisin kaupoista saa parhaimman väriset vaatteet. Talvella sävyt ovat liian synkkiä tai kylmiä ja jatkankin rohkeasti kesä ja syysväreillä leikkimistä läpi talven."

"Ihanat värit, voi hyvällä omatunnolla pukeutua vähän tummempiin väreihin kuin esimerkiksi kesällä. Kaupat on täynnä kauniita tummanpunaisia ja vihreitä sekä ruskeita sävyjä. Samaa voi myös toistaa meikeissä ja asusteissa. Myös luonto on kauniin värinen, ihanaakin ihanammat punaisen oranssit vaahteranlehdet koristavat pihapuita. Siinä muutama syy miksi syksy on ihanaa aikaa."

"Ihanaa, että tänä syksynä sähkönsininen on muotia meikeissä. Siinäpä vasta vastavärien voimaa, kun keltaiset lehdet putoavat maahan!"


Kyselyyn vastasi kaiken kaikkiaan 331 AVAn lukijaa.

Lue myös:

AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja