Mainos

Suomalaiset eivät enää kaipaa hiljaisuutta

Hiljaisuutta tärkeämpänä pidetään liikenneyhteyksiä ja palveluita. Asiantuntijoiden mukaan hiljaisuus on kuitenkin tärkeää henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille.

Suomalaiset eivät enää kaipaa hiljaisuutta ympärilleen. Puolet suomalaisista pitää liikennettä ja palveluita uusia hiljaisia alueita tärkeämpinä, ilmenee Luonnonsuojeluliiton, Kuulonhuoltoliiton ja Suomen Ladun teettämästä tutkimuksesta.

Vain reilu kolmannes toivoo nykyistä enemmän hiljaisia alueita, vaikka se vaikeuttaisikin liikenteen ja palvelujen sijoittumista. Naiset ja työikäiset kaipaavat hiljaisuutta miehiä ja nuoria enemmän.

Järjestöt ovat huolissaan varsinkin nuorten tottumisesta jatkuvaan taustameluun ja vaativat hiljaisten alueiden huomioimista kaavoituksessa ja merkitsemistä kartoille.

Niiden mukaan hiljaisuus on tärkeää ihmisen henkiselle ja fyysiselle hyvinvoinnille. Ihminen altistuu melulle päivittäin, ja myös kuulo on alttiina vaurioille. Voimakkaasta melualtistuksesta voi toipua antamalla korville lepohetkiä ja rauhoittumalla hiljaisessa ympäristössä.

Taloustutkimuksen tutkimukseen osallistui 1010 15-79-vuotiasta suomalaista.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja