Mainos

Suomalaiset avustusjärjestöt valmiita Filippiinien avuksi

Kirkon Ulkomaanapu aikoo lähettää Filippiinien katastrofialueelle ensi vaiheessa muutamia avustustyöntekijöitä.

 –  Erityisesti alueella tarvitaan logistiikan ammattilaisia, jotka hoitelisivat avustusjärjestelyjä ja kuormien jakelua paikan päällä, kertoo humanitaarisen avun päällikkö Eija Alajarva. -  Meillä on oma humanitaaristen ammattilaisten ryhmä, joka on valmis lähtemään nopeallakin aikataululla.

 Kirkon Ulkomaanapu on myöntänyt katastrofirahastostaan 100 000 euroa taifuunista kärsineiden ihmisten auttamiseen. Järjestö päättänee tänään mahdollisen lisärahan myöntämisestä. Alajarvan mielestä rahallinen apu on tällä hetkellä tärkeintä, jotta pahiten kärsineille alueille voidaan hankkia avustustarvikkeita.

– Aasia on laaja alue ja sieltä on löydettävissä tavara-apua. Viimeinen vaihtoehto on kuljettaa tavaroita ilmateitse Euroopasta. Se on kallista ja hidasta.

 Alajarvan mukaan henkilöapu on vastaamista täsmätarpeisiin. Filippiinien katastrofin hoidossa ensimmäinen ja tärkein asia on perustarpeiden, kuten veden, ruoan ja majoituksen järjestäminen. Samalla on saatava apu perille organisoidusti ja ripeästi.

– Ei ole hyötyä, että sinne lähtisi valtava lauma suomalaisia vapaaehtoisia. Sinne tarvitaan nyt ammattilaisia, jotka toimivat paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa, sanoo Alajarva. 

 

Katastrofikeräyksiä:SPR:n matkaukut jo pakattu 

 Suomen Punaisen Ristin logistiikka-keskuksessa Tampereen Kalkussa pakataan parhaillaan katastrofivalmiusyksiköitä lähtökuntoon Filippiineille. Jos SPR saa pyynnön kansainväliseltä Punaiselta Ristiltä, Suomesta lähtee katastrofialueelle lääkinnällisiä tarvikkeita sekä logistiikka-avun jakeluun tarvittavaa välineistöä.

– Jos päätös tulee huomenna, niin keskiviikkona tai torstaina kuljetus lähtee matkaan, sanoo logistiikkapäällikkö Pertti Rantanen.

Avustusjärjestöt vertaavat taifuunin aiheuttamaa katastrofia Filippiineillä Aasian tsunamiin ja Haitin maanjäristykseen. Rantanen arvioi, että nyt mahdollisesti toteutuva avustuslento Filippiineille on volyymiltaan pienempi kuin esimerkiksi muutaman vuoden takainen Haitin kuljetus, joka oli SPR:n historian suurin avustuslento.

– Nyt lähetämme pienempiä yksiköitä, mutta tilanne varmasti kehittyy. Jos tiedot katastrofin laajuudesta pitävät paikkansa, Filippiineille tarvitaan materiaalia ja paljon.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.