Suomalaisesta vakuutusmyyjästä tuli Tähtien sodan legendaarinen karvajätti – Joonas Suotamo jatkaa Chewbaccan roolissa

Näin Joonas Suotamo päätyi vakuutusmyyjästä näyttelijäksi Star Warsiin 7:27

Joonas Suotamo näyttelee Chewbaccaa ensi viikolla ensi-iltansa saavassa odotetussa Tähtien sota -elokuvassa The Last Jedi.

Suomalainen Joonas Suotamo työskenteli aikoinaan vakuutusmyyjänä, kun hän näki netissä ilmoituksen, jossa haettiin yli kaksimetristä sinisilmäistä näyttelijää koekuvauksiin.

Niinpä Suotamo päätyi Star Wars -elokuvasarjan uusimpiin osiin näyttelemään Chewbaccaa. Suotamo nähtiin karvaisen jätin roolissa jo Star Wars: The Force Awakensissa (2015) ja hänet nähdään samassa roolissa myös Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa.

– Chewbaccan rooli on herättänyt mielenkiintoa minua kohtaan. Paljon enemmän kuin työskennellessäni vakuutusmyyjänä, jostain kumman syystä, Suotamo naurahtaa Huomenta Suomen haastattelussa.

– Mutta ei se minua ole muuttanut. Olen edelleen se sama tyyppi. Nyt pääsen matkustelemaan ympäri maailmaa ja tapaamaan esimerkiksi Hollywoodissa vaikuttavia ihmisiä.

Suotamo kertoo nähneensä Tähtien sota -elokuvia jo nuoruudessaan.

– Katsoimme lapsena vhs-nauhalta Tähtien sota -elokuvia. Halusin kovasti olla Luke Skywalker. En tajunnut, että olen muita päätä pidempi ja näin ollen sopivampi Chewbaccaksi, hän muistelee.

"Hirveä protokollavirhe"

Chewbaccan puku on Suotamon mukaan kuuma.

– Sen näytteleminen on hyvin fyysistä, Suotamo toteaa ja antaa samalla ääninäytteen Chewbaccan puheesta.

Ensi-iltansa 13. joulukuuta saavan The Last Jedi -elokuvan kuvauksissa vierailivat muun muassa Britannian prinssit Harry ja William.

– Minua pyydettiin silloin laittamaan Chewbaccan asu päälle. Se oli kunnia-asia. Kun prinssit saapuivat studiolle, ryntäsin halaamaan heitä, mikä on etiketin mukaan hirveä protokollavirhe. Onneksi minua ei taklattu ja viety vankilaan, Suotamo kertoo.

Suomalaisnäyttelijä nähdään Chewbaccana myös Tähtien sota -sankari Han Solosta kertovassa spin-off-elokuvassa.

– Kymmenen kuukautta kestäneet kuvaukset päättyivät juuri Lontoossa. Tällä hetkellä käsikirjoitetaan yhdeksättä Tähtien sota -elokuvaa, jonka ohjaajaksi on kiinnitetty J. J. Abrams. On jännä nähdä, pääsenkö siihen mukaan.

Kotimaiset elokuvantekijät eivät ole soitelleet Suotamolle.

– Olen kyllä tosi innokas tekemään muitakin rooleja. Nyt on vaan ollut niin kiirettä, etten olisi ehtinytkään.

Katso Joonas Suotamon haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan artikkelin alussa.

Lue myös:

    Uusimmat