Mainos

Suomalaisesta vakuutusmyyjästä tuli Tähtien sodan legendaarinen karvajätti – Joonas Suotamo jatkaa Chewbaccan roolissa

7:27

Joonas Suotamo näyttelee Chewbaccaa ensi viikolla ensi-iltansa saavassa odotetussa Tähtien sota -elokuvassa The Last Jedi.

Suomalainen Joonas Suotamo työskenteli aikoinaan vakuutusmyyjänä, kun hän näki netissä ilmoituksen, jossa haettiin yli kaksimetristä sinisilmäistä näyttelijää koekuvauksiin.

Niinpä Suotamo päätyi Star Wars -elokuvasarjan uusimpiin osiin näyttelemään Chewbaccaa. Suotamo nähtiin karvaisen jätin roolissa jo Star Wars: The Force Awakensissa (2015) ja hänet nähdään samassa roolissa myös Star Wars: The Last Jedi -elokuvassa.

– Chewbaccan rooli on herättänyt mielenkiintoa minua kohtaan. Paljon enemmän kuin työskennellessäni vakuutusmyyjänä, jostain kumman syystä, Suotamo naurahtaa Huomenta Suomen haastattelussa.

– Mutta ei se minua ole muuttanut. Olen edelleen se sama tyyppi. Nyt pääsen matkustelemaan ympäri maailmaa ja tapaamaan esimerkiksi Hollywoodissa vaikuttavia ihmisiä.

Suotamo kertoo nähneensä Tähtien sota -elokuvia jo nuoruudessaan.

– Katsoimme lapsena vhs-nauhalta Tähtien sota -elokuvia. Halusin kovasti olla Luke Skywalker. En tajunnut, että olen muita päätä pidempi ja näin ollen sopivampi Chewbaccaksi, hän muistelee.

"Hirveä protokollavirhe"

Chewbaccan puku on Suotamon mukaan kuuma.

– Sen näytteleminen on hyvin fyysistä, Suotamo toteaa ja antaa samalla ääninäytteen Chewbaccan puheesta.

Ensi-iltansa 13. joulukuuta saavan The Last Jedi -elokuvan kuvauksissa vierailivat muun muassa Britannian prinssit Harry ja William.

– Minua pyydettiin silloin laittamaan Chewbaccan asu päälle. Se oli kunnia-asia. Kun prinssit saapuivat studiolle, ryntäsin halaamaan heitä, mikä on etiketin mukaan hirveä protokollavirhe. Onneksi minua ei taklattu ja viety vankilaan, Suotamo kertoo.

Suomalaisnäyttelijä nähdään Chewbaccana myös Tähtien sota -sankari Han Solosta kertovassa spin-off-elokuvassa.

– Kymmenen kuukautta kestäneet kuvaukset päättyivät juuri Lontoossa. Tällä hetkellä käsikirjoitetaan yhdeksättä Tähtien sota -elokuvaa, jonka ohjaajaksi on kiinnitetty J. J. Abrams. On jännä nähdä, pääsenkö siihen mukaan.

Kotimaiset elokuvantekijät eivät ole soitelleet Suotamolle.

– Olen kyllä tosi innokas tekemään muitakin rooleja. Nyt on vaan ollut niin kiirettä, etten olisi ehtinytkään.

Katso Joonas Suotamon haastattelu Huomenta Suomessa kokonaisuudessaan artikkelin alussa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja