Suomalaisessa uinnissa kuohuu ja poreilee – väki vaihtunut tiuhaan tahtiin, puheenjohtaja vastaa kritiikkiin: "Parantaminen on ollut aiheellista"

Suomalaisessa uinnissa kuohuu ja poreilee – väki vaihtunut tiuhaan tahtiin 2:17
Suomalaisessa uinnissa kuohuu ja poreilee – väki vaihtunut tiuhaan tahtiin.

Suomen Uimaliitossa on sattunut ja tapahtunut viime aikoina, sillä peräti kahdeksan työntekijää on jättänyt pestinsä parin viime vuoden aikana.

Kaksi toiminnanjohtajaa on vaihtunut vuoden sisään. Uimaliitosta osa lähteneistä työntekijöistä on kommentoinut MTV Urheilulle, että liittohallitus sekaantuu liikaa operatiiviseen toimintaan, eikä uskalla uudistaa toimintaa modernien vaatimusten mukaisesti.

Matti Mattsson, Ida Hulkko, Veera Kivirinta. Kärki on terävä, mutta mitä sen takaa löytyy? Suomen Uimaliiton puheenjohtaja Ville Riekkinen näkee tulevaisuuden valoisana.

– Meillä on tulossa seuraava sukupolvi. Uimareiden puolelta Ronny BrännkärrLouna KasvioKalle MäkinenDavin Lindholm.

Mäkinen suuntasi Yhdysvaltoihin Alabaman Auburnin yliopistoon, jossa odottaa bisnesopintojen ja lajiarjen yhdistäminen.

– Se on varmasti monelle toimiva ratkaisu. Kaikille se ei ole sitä ollut. Se on hyvin yksilöllistä, mutta varmasti sitäkin kautta voi menestystä saavuttaa.

Artikkelin yläosan videolla Suomen Uimaliiton puheenjohtaja Ville Riekkinen avaa laajemmin näkemyksiään tilanteesta ja vastaa kritiikkiin liiton toimintakulttuurista.

Lue myös:

    Uusimmat